OBRAT U PREGOVORIMA Radeta upozorava Grad: Nema razgovora o proračunu dok se ne uklone grafiti i murali!

Iako je sve ukazivalo na to da će se pregovori oko gradskog proračuna za 2024. odvijati bez problema, najnovija objava predsjednikak zadarskog SDP-a, Daniela Radete, kazuju da će se stvari tek sada zakomplicirati. Naime, Radeta je na  Facebooku Gradu jasno poručio kako od pregovora nema ništa dok se ne ne ukone grafiti i murali s fašističkim obilježjima.

– Ne iznenađuju me slike vandalizma na novouređenom Centru za mlade. Rezultat je to politika prihvaćanja i odobravanja iredentističkih i fašističkih pojava u javnom prostoru od strane gradskih vlasti zadnjih 30 godina. Boja na zidu ustaškog vojnika na Bulevaru i boja po novoizgrađenom Centru za mlade je boja politika kojoj je sjedište na Narodnom trgu, navodi Radeta, poručujući kako od gradonačelnika Branka Dukića traži da po hitnom postupku uputi pročelnika Dujelu i izda rješenja “za uklanjanje grafita na Bulevaru, škrabotina po novoizgrađenom Centru za mlade i uklanjanje spomenika s fašističkim obilježjima ispred Doma županije”.

– Razgovore o Proračunu za 2024. godinu možemo otvoriti tek nakon što se kompletno uklone navedeni grafiti i murali, poručuje Radeta na kraju.

Ostaje vidjeti što će nakon ovoga poduzeti Grad, odnosno hoće li doista ukloniti grafitt, a osobito spomen-ploču branitelju Rajku Lozi koju su njegova obitelj i prijatelji postavili ispred Doma županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...