Pernar ispred još jedne škole napravio incident, učenicima govorio da moraju raditi djecu i da ih ne smiju cijepiti

Prije nekoliko dana je, ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, izbio incident u kojemu je Ivan Pernar učenicima održao kontroverzni govor. Naime, Pernar je učenicima govorio da moraju raditi djecu, da ih ne smiju cijepiti te ih je navodio da piju Lugolovu otopinu koja se inače koristi za liječenje ljudi kojima nedostaje joda, a inače je iznimno opasna za sve druge. Nakon što je održao svoj govor, počeo je grliti učenike koji su bili okupljeni oko njega, piše portal Srednja.hr.

Ivan Pernar je prije nekoliko dana, ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, učenicima održao prilično kontroverzan govor čiju su snimku neki učenici podijelili na svojim društvenim mrežama. Naime, Pernar im je govorio da moraju raditi djecu i da ih ne smiju cijepiti. Također, navodio ih je da piju Lugolovu otopinu koja je prilično opasna za većinu ljudi.

– Mi smo ’65. imali četiri i pol milijuna ljudi, a sada ih imamo manje od četiri. Znači, morate raditi na djeci i nemojte ih cijepiti. To je najbitnija stvar, cjepiva su vam otrov, rekao je Pernar, može se čuti na videu koji je objavljen na TikToku.

Video nećemo objavljivati, budući da su u njemu vidljiva lica maloljetnih osoba.

Učenicima preporuča korištenje štetne otopine

Nakon ove izjave, ispitivao je učenike imaju li suha usta kada se probude te je rekao kako je uzrok suhih usta ujutro – manjak joda. Odmah je rekao kako moraju nabaviti pet postotnu Lugolovu otopinu koja se koristi kod teških bolesti štitnjače koje uzrokuju ekstremni nedostatak joda i iznimno je opasna za sve druge koji nemaju taj problem. No, Pernar je rekao kako je on, uzimanjem jedne kapi ove otopine svaki dan, riješio svoj problem suhih usta.

– Znate zašto je opasno imati suha usta? Zato jer na zubima imate plak zubni, to je biofil, u njemu su bakterije koje stvaraju kiselinu. Ako nema sline koja bi isprala kiselinu, ona vam nagriza caklinu, ostajete bez zuba, rekao je Pernar.

Na snimci se čuje i kako učenici govore da je zvonilo i da moraju ići na nastavu, a Pernar je po odlasku počeo grliti učenike oko sebe.

‘Zadovoljna sam reakcijom učenika’

Vezano uz ovaj incident, kontaktirali smo i ravnateljicu Hotelijersko-turističke škole, Zdenku Krpinu, koja nam je rekla kako Pernar nije ulazio u dvorište škole te da su se neka djeca samo kratko zadržala na ulazi.

– Ono što je meni interesantno i jedino važno je to da se na snimci više puta čuje kako učenici kažu ‘zvonilo je, idemo na nastavu’ i odlaze. To je ono na čemu smo radili i mislim da su to rezultati programa za prevenciju ovisnosti koji se provodi u svom školama u Gradu Zagrebu jer je to produkt jačanja osobnosti i rada na osnaživanju ličnosti i osobne odgovornosti. Zadovoljna sam njihovom reakcijom, rekla nam je ravnateljica.

Kada je riječ o tome jesu li učenici sami pozvali Pernara u školu, ravnateljica nam je rekla da na to ne može utjecati jer škola broji nekoliko stotina učenika, ali da oni, kao odgojna i obrazovna institucija mogu raditi na obrazovanju i jačanju osobnosti učenika. Također, rekla je da škola u svakom slučaju osuđuje pokušaje bilo kakve političke promidžbe, osobito jer se većinom radi o maloljetnicima.

Incident ispred ove škole nije jedini jer Ivan Pernar, već danima obilazi škole u Zagrebu i učenicima nameće svoje stavove u nastojanju da, kako govori, probije cenzuru, suprotstavi se ljevičarima i slično. Također, na svoje govore poziva i ‘hejtere’ kako bi bilo zanimljivije i jer je, kako kaže, za show potrebno barem dvoje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...