Riječka bolnica potvrdila slučaj trovanja: “Radi se o kemijskoj ozljedi jednjaka”

Društvenim mrežama jako su se proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, čije ime zasad ne navodimo budući da još uvijek nije potvrđeno da pića tog branda uzrokuju trovanje, javio je Index.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci”, poručili su.

Dodali su kako su “odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranskoj”.

Zavod za javno zdravstvo uzeo uzorke pića iz riječkih kafića, kreće analiza

U nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su za Novi list jutros kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, nakon panike koja se podigla sinoć kolanjem ogromnog broja SMS i WhatsApp poruka s tvrdnjama da je u riječkoj bolnici zabilježeno nekoliko slučajeva pacijenata sa sprženim jednjacima i želucima.

Policija: Istražujemo radi li se o istini ili o širenju lažnih vijesti

Iz Policijske uprave primorsko-goranske stigao je odgovor koji se sastoji od jedne rečenice.

“Policija istražuje radi li se o istinitom događaju ili o širenju lažnih vijesti”, stoji u odgovoru riječke policije za Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...