U 10 hrvatskih bolnica javila se 34 građana zbog trovanja; U zadarskoj bolnici zasad još nema slučajeva

Ukupno 34 osobe javile su se liječnicima u različitim dijelovima Hrvatske zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima.

U KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17. Dvoje od njih ima erozivne ozljede, ali nitko nije zadržan na bolničkom liječenju. U KBC Sestre milosrdnice javilo se šest pacijenata, a svih šest je otpušteno kućama i ni kod koga nisu utvrđene erozivne ozljede. U zagrebačku kliničku bolnicu Merkur prijavilo se dvoje pacijenata. Jedan je zadržan na bolničkom liječenju, a jedan otpušten kući. Jedan je pacijent zadržan u bolnici i u Rijeci, piše N1.

Liječnicima se javilo još troje pacijenata u Splitu te po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Kod pacijenta u Varaždinu utvrđene su erozivne ozljede, ali nije zadržan na bolničkom liječenju.

Podsjetimo, hrvatsku javnost uznemirili su slučajevi sumnje u trovanje gaziranim pićima širom zemlje. Zbog njih je Državni inspektorat naredio povlačenje dijela proizvoda kompanije Coca-Cola i toj tvrtki zabranio puštanje u prodaju novih proizvoda dok se ne ustanovi da su sigurni za konzumaciju. I trgovački lanci i ugostiteljski objekti počeli su uklanjati dio asortimana povezanog s ovom komapnijom.

Stoga smo kontaktirali Opću bolnicu Zadar, odnosno zamjenika ravnatelja dr. Edija Karuca koji nam je kazao kako u zadarskoj bolnici nije bilo slučajeva trovanja gaziranim pićima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...