Uspješni članovi Taekwondo kluba Plovanija na Kupu Marjana, vratili se sa sedam medalja

U subotu, 25. studenog članovi Taekwondo klub Plovanija nastupili smo na natjecanju Kup Marjana 2023. u organizaciji Taekwondo kluba Marjan iz Splita.

– Na natjecanju naš klub su predstavljali naši članovi u konkurenciji Kick, Mlađi Kadeti i Juniori. Ovo je prvo natjecanje gdje smo uključili i naše najmlađe natjecatelje u kick-u. Lara Strsoglavec , Benjamin Brkljača, Viktoria Čačić, Mia Milić i Manuela Paić naši su najmlađi natjecatelji koji su izborili vrhunske rezultate, te su u konkurenciji djevojčica izborili 2. ekipno mjesto što je velik rezultat s obzirom na konkurenciju. Važno je naglasiti kako našim najmlađim sportašima pristupamo pažljivo u skladu s njihovom dobi i razvojnim fazama, naglasak tako uvijek stavljamo na zabavu, učenje i razvojne vještine, a ne isključivo na rezultate. Treneri i roditelji su tako ključna uloga u podršci djece, bez obzira na rezultate natjecanja. Ovog puta rezultati su bili i bolji od očekivanih, tako je Lara Strsoglavec osvojila srebro (2. mjesto), Benjamin Brkljača srebro (2 mjesto), Viktoria Čačić zlato (prvo mjesto), Mia Milić broncu (treće mjesto) te Manuela Paić je za 4 boda razlike izgubila ulazak u polufinale ali predhodne pobjede su također bile odlične. 

U konkurenciji mlađih kadetkinja -33 kg Leona Lleshi nastupila je u A konkurenciji do crnog pojasa, zaustavljena je borbu prije polufinala. Mlađi Kadeti -51 kg Maks Baraba u polufinalu slavio je pobjedom, no zbog ozljede nije uspio nastupiti u finalnoj borbi te je tako osvojio drugo mjesto (srebro). Juniorka -55 kg Nika Kulaš u jednoj od najtežih kategorija zasjela je na 3. mjesto i osvojila broncu. Juniori -68 kg Šime Buovac u finalnoj borbi osvojio je zlato.  S natjecanja smo se vratili sa 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.  Rezultatima smo zadovoljni kako naših najmlađih natjecatelja tako i starijih jer je ovo natjecanje natjecanje A klase i jedno je od najtežih, izvijestili su nas iz Kluba.

Iduće natjecanje je već ovaj vikend u Širokom Brijegu u BIH, te odmah nakon toga krećemo na natjecanje u Zagreb na Maksimir KUP gdje će uz velike i najmlađi imati priliku ponovno nastupiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...