Večeras u PD Paklenica predavanje Feruča Lazarića “Život je lijep i kad si slijep”

U sklopu Društvene srijede u Planinarskom društvu Paklenica večeras će biti održano zanimljivo predavanje “Život je lijep i kad si slijep”, a gost je Feručo Lazarić.

Feručo Lazarić je jedan od onih ljudi zbog kojih mnogi – progledaju. Iako je Feručo slijep, jer je u 40. godini života oslijepio zbog bolesti očiju (ablacije mrežnice), svojim životnim primjerom je mnogima pomogao da bolje vide. On je i vizionar… vidio je kako će potaknuti druge. Kako? Tako što je, unatoč potpunoj sljepoći, počeo – planinariti. I to kako planinariti… Osim što planinari, objavio je i knjige “Planinarenje na slijepo” i “Na drugi način lijepo”, a popeo se na Triglav, Karpate, pa čak i Olimp u Grčkoj. Propješačio je i Via Adriaticu, 1100 km dugu pješačku stazu od Istre do Dubrovnika, dok mu je posljednji pothvat bio uspon na Kilimanjaro kojeg je pomogao i Lions club Poreč.

Feručo je čovjek enormne životne energije i optimizma.

O sljepoći sam Feručo kaže:
Sljepoća kao prednost
Sljepoća je bez sumnje veliki nedostatak i težak invaliditet. No, zagrebemo li malo ispod površine otkrit ćemo da nije baš tako već da naslov ima smisla.

Predavanje počinje u 20 sati.

Ulaz je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...