VELIKI USPJEH Ante Verunica osvojio srebro na SP u kickboxingu: “Izgubio sam tijesno, ali ovo je najveći uspjeh u karijeri!”

Ante Verunica (34), član Kickboxing kluba Pretorian Zadar, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u portugalskom gradu Albufeira! Za zadarskog borca ovo je svakako najveći uspjeh karijere.

Na putu do finala, Verunica je upisao tri pobjede, dok je u borbi za zlatno odličje u disciplini low kick do +91 kilograma – poražen od prvog nositelja turskog predstavnika Kadira Yildirima.

U četvrtoj borbi na prvenstvu sam izgubio tijesnom odlukom, s bodom do dva prednosti za Yildirima. Neoprezno sam ušao u prvu rundu u kojoj je protivnik stekao prednost od nekoliko bodova, na kraju druge runde sam uspio preokrenuti tijek meča na svoju stranu. Kažem, u izjednačenom meču za bod do dva – mi je izmaklo zlato. Sigurno da je ovaj rezultat najveći uspjeh u karijeri, iako sam 2016. godine osvojio srebro i na Europskom prvenstvu, uz to imam još i dvije bronce sa Svjetskih prvenstava. Zahvaljujem i treneru Mentoru Topalliju, kao i Stipi Žuniću s kojim sam odradio i kondicijske pripreme, zaključio je Verunica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...