Volonterski centar objavio poziv za prijavu organizatora volontiranja za nagradu “Volonterska ruka”

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Priznanje „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima/kama koji/e doprinose razvoju i promociji volonterstva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera/ki i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa.

– Vrednovanjem doprinosa pojedinaca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Želja nam je potaknuti organizacije da se što više usmjere k volonterskom potencijalu te da se njihov dosadašnji, ali i budući, rad i trud cijeni i nagrađuje, napisali su u pozivu.

Na natječaj za dodjelu Priznanja „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja, odnosno udruge, zaklade, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se, dakle, mogu neprofitne organizacije – organizatori volontiranja s područja grada Zadra i Zadarske županije:

– organizacije koje u svoj rad uključuju volontere/ke
– organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva
– organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika/ica
– organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Organizacije mogu prijaviti same sebe ili druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile priznanje za razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.

Obavještavaju sve zainteresirane da Upute za prijavitelje i obrasce za prijavu mogu pronaći na njihovoj web-stranici te svoje kandidate prijaviti najkasnije do 28.11.2023.

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera/ki u dosadašnjem radu te volontera/ku koji/a se posebno istaknuo/la u radu organizacije.

Dodjela Priznanja „Volonterska ruka“ održat će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2023. s početkom u 13 sati u prostoru II palače.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...