Poplavio bazen na Višnjiku; Direktor Karlović: “Toliku količinu kiše u tako kratkom vremenu jednostavno sustav nije mogao “progutati””

Velika količina oborina koja je u jutarnjim satima zahvatila Zadar onesposobila je brojne prometnice i dijelove grada koji su ostali u potpunosti pod vodom. Zbog nemogućnosti da infrastruktura oborinskih voda prihvati toliku količinu oborina, voda je prodrla i u Športski Centar Višnjik, točnije u zatvoreno bazensko plivalište.

Tim povodom kontaktirali smo direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića koji nam je kazao kako je sve pod kontrolom i da uskoro očekuju puštanje bazena u pogon.

– Toliku količinu kiše u tako kratkom vremenu jednostavno sustav nije mogao “progutati”, nije mogao upiti, i desio se taj prodor vode na bazen. U sljedećih dva, tri sata ćemo očistiti bazen, ispitati kvalitetu bazenske vode i pustiti ga, ja računam, kroz par sati u pogon, rekao je Karlović.

Situacija je ovo, kazao je Karlović, koja se događa jednom, dvaput godišnje pa su samim time i bili spremni na posljedice ovakvog vremena. No, ono što je najvažnije jest da velike štete nema.

– Nije se potopila strojarnica ispod bazena, što je najbitnije. Javna vatrogasna postrojba je izašla na teren, ali kažem, teško je kad ovolika količina kiše padne u tako kratko vrijeme. S Bilog briga, od svugdje se to slijeva prema bazenu, i ovaj sustav ne može to “progutati”, još jednom je napomenuo Karlović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...