Adela Frank: “Ne možete spasiti sve ‘stanarske sinove'”; Dukić: “Govoriti da Turističko vijeće nije kvalitetno je sramota!”

U tijeku je stanka od sat vremena na sjednici Gradskog vijeća, a prije toga održan je Aktualni sat na kojem je prvo pitanje postavila Adela Franka, vijećnica s Nezavisne liste Enija Meštrovića.

Imala je pitanje za gradonačelnika Branka Dukića kao predsjednika Turističkog vijeća grada Zadra, što on, dodajmo, više nije:

– Kada ćete sazvati sjednicu skupštine Turističke zajednice i predložiti ostavke svih članova? Što će vama strategija razvoja turizma izrađena na Sveučilištu u Zadru kada se ni zadarski prvostupnici turizma i komunikacijskih znanosti ne mogu zaposliti u Turističkoj zajednici grada Zadra jer im mjesta zauzimaju vaši stranački poltroni? Jedino služi za “prodavanje magle” Ministarstvu turizma i bacanje novaca. Od šugavog masovnog turizma preko “papilove” koncerta Rite Ora, Sunset sport media festivala, puta u New York do visokog mjesta za Najuhljeba godine, Turističko vijeće dozvolilo je i participiralo u nanošenje enormne financijske štete i javne sramote grada Zadra na nacionalnoj razini.

Gospodin Čupahin i stanovnici Poluotoka su lani skupljali potpise za peticiju za ostavku Marija Paleke, ali ste bili oholi, gluhi i slijepi. Sukladno Zakonu o turizmu Turističko vijeće kao izvršno operativno tijelo utvrđuje granice ovlasti za zastupanje turističke zajednice i raspolaganje financijskim sredstvima ove neprofitne organizacije. Dakle, odgovornost i krivnju ne možete oprati ostavkom direktora Turističke zajednice i njegovim statutarnim postavljanjem na radno mjesto savjetnika, ali možete pokušati vratiti ugled Turističkoj zajednici vraćanjem tijela TZ-a na tvorničke postavke. Kad ćete sazvati sjednicu Skupštine s prijedlogom raspuštanja Turističkog vijeća ili zaista više niste dostojni obnašati javnu dužnost jer, ma kolik se trudili, gospodine Dukić, ne možete spasiti sve “stanarske sinove”, a pokazalo se da neki od njih zaista nemaju niti malo zahvalnosti i poštovanja prema vama već vam bahato nanose političku štetu, rekla je Frank s govornice.

Dukić joj je odgovorio kako on više nije predsjednik već je sve svoje ovlasti prenio na Jasnu Čurković.

– Turističko vijeće apolitično tijelo koje je sastavljeno od svih turističkih djelatnika iz svih onih usluga koji su blizu ili koji imaju dodirne točke s turizmom. Članove bira skupština i da vi to znate vjerojatno bi to pitanje pitali na drugu adresu. S obzirom da više nisam predsjednik Turističkog vijeća jer sam tu funkciju prenio na gđu Jasnu Čurković. Ona im sve ovlasti za vođenje Turističke zajednice. Što se tiče mene i svih odluka koje sam donio, stojim iza njih, nikad nisam bježao niti ću bježati. Ono što vi smatrate neuspjehom ja smatram uspjehom jer imamo očito drugačije poglede na život. Ono što i imate u ovom prostornom planu, stvaramo sve uvjete da se dogode hoteli jer smo svjesni da se bez hotela ne može dogoditi niti dobar turizma. Pitanje je i kvalitete gostiju i zato se ide na ta eminentna tržišta jer imao porast tih gostiju. Nisu to neke velike brojke iz Sjedinjenih država, a to je nastojanje da prema tim tržištima moramo biti aktivniji i da te goste dovedemo ovdje. Naravno, oni traže visoki kvalitetni smještaj. Vjerujem da će hotel Hyatt od iduće sezone preuzeti veliki dio te funkcije, ali radimo na tome da se ovdje dogodi jedan kontrolirani turistički rast i da bude samoodrživ, rekao joj je Dukić.

Za članove Turističkog vijeća rekao je da su to kvalitetni ljudi.

– Govoriti da Turističko vijeće nije kvalitetno je sramota! Strani gosti biraju samo lijepe riječi za ovaj grad, dodao je Dukić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...