ADVENT U ZADRU Večeras klapa koja svira i Deep Purple, sutra gimnazijska klapa, zbor i bend

Od danas do Nove godine neće biti dana bez koncerta na adventskoj pozornici! Seriju koncerata večeras u 19:30 otvara klapa Kontrada, a nakon njih dan za danom nastupaju Zbor učenika Vladimira Nazora, Pink Nosie, Opća Opasnost, Soul Fingers, četvorka Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević, Sabrina Hebiri te na sam Božić Grupa Forum i Ivana Kindl.

Potom, u tjednu između Božića i Nove godine Zadrane će zabavljati Jasna Zlokić, Zaratino Band, Pacific Bullets, Marko Škugor, Vatra, a na samu Staru godinu i na dočeku Nove Black Coffee, Jole i grupa Bolero, Kanella, Rockatansky Band i Ivica Ićo Sikirić. Na samu Novu godinu 01. siječnja svira domaći 023 Band.

Ustvari neće biti dana bez žive svirke i koncerata sve do reprize dočeka Nove godine.

No, da se vratimo na večerašnji koncert klape Kontrada, kojeg neće obilježiti samo višeglasne izvedbe popularnih dalmatinskih i božićnih pjesama, uz dvije gitare, bas gitaru i mandolinu. Oni koji prate klapu znaju da ona često poseže za standardima iz drugih žanrova, a to je najlakše opisati činjenicom da tijekom koncerta „doplove“ do Azre, Deep Purplea…

– Počinjemo naravno kao uvijek s „Puste su kale mojega grada“ i drugim zabavnim pjesmama, ali volimo otići i u druga područja. Pozivam Zadrane da dođu, provesele se s nama i vide gdje će nas ovaj koncert odvesti, poručuje Eduard Plećaš iz Kontrade.

Sutrašnju večer obilježit će još jedan raznovrstan koncert, jer stiže Zbor Gimnazije Vladimira Nazora. Točnije, brojni solo izvođači, skupine, klapa i rock band Treći kat, kojih sve povezuje voditeljica, profesorica Iva Mustać Klarić.

– Učenici su se zaista trudili u pripremi programa, vježbali vikendima, prije i poslije nastave i veseli nas što ćemo moći pokazati repertoar kojim smo i ove godine u Zadar donijeli nove nagrade. Nakon prvog dijela sa solo i zborskim izvedbama, završnica će biti u znaku rock glazbe, najavljuje Mustać Klarić.

Koncert Nazorovaca počet će sutra u 20 sati i trajat će oko dva sata.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...