Akcija mladih proslijedila DORH-u i USKOK-u račune s putovanja zadarske delegacije u New York

U ime Akcije mladih, vijećnica Petra Žitko poslala je dopis medijima s novim detaljima vezanima uz putovanje zadarske delegacije u New York. Kako su napisali, to je bio “paravan za privatno putovanje i cirkusiranje”.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Protiv Vinka Zulima USKOK je podignuo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a sve zbog toga što je tijekom 2017. i 2018. potrošio 425.000 kn (cca 56 000 eura) proračunskog novca tako da je račune za konzumacije privatnih ručkova i večera pravdao reprezentacijom.

Vinko Zulim je ispao mala beba za Marija Paleku koji je za samo 5 dana u New Yorku potrošio 68.156,46 eura. Put radnog naziva “Predstavljanje Zadra kao turističke destinacije” ispao je privatna zabava u restoranu Delmonico’s, ali samo za odabrane. Dokaz tome ide i činjenica da ih ni vlasnici restorana nisu spomenuli na svojim službenim stranicama kao ni na društvenim mrežama. U Zadru najavljen kao velebni događaj
u New Yorku je prošao ispod radara. Nijedan američki medij nije objavio ni crticu o dolasku “uvaženih” Zadrana. Da nije bilo Akcije mladih koji su cijelu aferu objavili na društvenim mrežama neke sudionike ne bi nikad otkrili a HDZ bi vjerojatno nastavio s ovakvom praksom besmislenih putešestvijama na račun građana.

Ovo je uzalud bačen novac jer je Hrvatska turistička zajednica i njezino predstavništvo u SAD-u predstavilo turističku ponudu naše zemlje i to baš u New Yorku na sajmu New Yorku Travel Adventure Show koji se održao krajem siječnja ove godine. Naglasak je upravo bio na porastu američkih turista u Hrvatskoj. Ovaj prestižni sajam je posjetilo gotovo 14 000 posjetitelja od kojih je trećina iz segmenta putničkih agencija i medija. Na sajmu su se između ostalih predstavljale neke turističke zajednice iz naše zemlje između ostalih i ZADARSKA. S dugogodišnjim partnerom, aviokompanijom Turkish Airlines USA razgovaralo se o mogućnostima daljnjeg povećanja turističkog prometa prema hrvatskim destinacijama, provođenju zajedničkih kampanji i događaja, ali i o uvođenju novih avio-linija za Hrvatsku s naglaskom na letove u pred i
posezoni. Hrvatska delegacija se susrela s novinarima i s predstavnicima medija kao što su AFAR, CN Traveler, Travel & Leisure, BBC, CNN, Wall Street Journal i dr., a s kojima se razgovaralo o mogućnostima suradnje u promociji i pozicioniranju Hrvatske na američkom tržištu.

Ovaj račun od 68.156,46 eura je paravan za privatno putovanje i cirkusiranje s obzirom na to da Paleka i njegovi kompanjoni nisu napravili ništa osim skandala u domaćim medijima. Objavljene račune ove velebne sramote smo proslijedili DORH-u i USKOK-u na daljnju istragu pa neka, između ostaloga, istraže je li 17,2 kg kovača košta 6334,29 eura kad prelete Atlantik.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...