Drita Dunatov: “Zbog čega Diklanjci ne mogu imati ključ od Mjesnog odbora?”; Dukić: “Već dvije godine nemamo legalno izabrane predstavnike mjesnih odbora”

Nepostojanje vijeća mjesnih odbora na području grada Zadra dovelo je u problem i korisnike tih prostora, odnosno isti više nisu tako lako dostupni građanima na korištenje. Jedan takav primjer na Aktualnom satu Gradskog vijeća iznijela je nezavisna vijećnica Drita Dunatov. U ovom slučaju, radi se o Mjesnom odboru Diklo.

– Zbog čega Diklanjci ne mogu imati ključ od prostorija Mjesnog odbora, ako smo mi sinoć kao neka inicijativa se trebali sastati. Nitko u Diklu nema ključ, a imam informaciju da je ključ kod gđe Kalmeta i da ga ne da nikom. Ne znam jel to njezino ili ćaćino, ali u svakom slučaju to nije u redu. To su gradili Dikljanci. Gospodine gradonačelniče, odmah mi odgovorite!, postavila je pitanje za govornicom.

Odgovor joj je stigao od Dolores Kalmeta, pročelnice Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra.

– Poznato je kao ovo Vijeće nije donijelo odluku o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora, a to već traje skoro dvije godine. Problem je u tome što su ranija vijećnica, odnosno predsjednica Mjesnog odbora Diklo vratila ključ, vratila je službeni pečat MO-a u naš Upravni odjel i s obzirom da do daljnjega nema izbora, ti su ključevi kod nas. U međuvremenu ih nitko nije tražio. Ja sam ovaj vikend dobila informaciju, konkretno u subotu poslijepodne, da bi bio potreban taj ključ. Međutim, nisam bila u Zadru, također moje djelatnice isto nisu bile u Zadru, a ključ je u uredu. Prema tome, doista nije bilo moguće doći do njega. Na kraju krajeva, ako se planiraju nekakvi događaji barem nekoliko dana, da se to najavi pa da tehnički to riješimo. Nikakve loše namjere, ali u međuvremenu doista nitko nije tražio ključ, odgovorila je Kalmeta.

Nezadovoljna vijećnica Dunatov vratila se za govornicu:

– Ključ stoji u gradu, MO ima svoje prostore u Diklu i onda bi mi trebali s ovako krasnom infrastrukturom poći u Grad, zamoliti za ključ pa ga još i vratiti nazad. Mislim da bi trebao biti kod nekog, imamo vijećnika Milina koji je vaš član. Zbog čega taj ključ ne bi smio biti kod vijećnika Milina ukoliko je nekom potreban za bilo što. Da se mame organiziraju za neki event, božićni ili bilo što, zbog čega mi ne možemo ući u prostorije MO Diklo i sastati se kao mještani koji su to gradili?, pitala je.

Na to se javio i gradonačelnik Branko Dukić:

– Pročelnica vam je objasnila da već dvije godine nemamo legalno izabrane predstavnike mjesnih odbora, a uporno ste vi glasovali za takvo stanje. I sada tražite za nešto ključ koji možete zatražiti svaki dan. Naravno, dogodi se subota podne i Dolores bi trebala ovdje biti i dati ključ. To bi trebalo točno biti vaše mišljenje. Ja ima prijedlog, ja bih zadužio vas. Dolores, zadužimo je da odgovara za cjelokupni inventar i dok se stanje ne riješi gđa Drita da ima ključ, predložio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...