Gdje je isplativije kupovati – na tržnici ili u dućanu

Svježi, kvalitetni i domaći proizvodi su ono što privlači ljude da dio nabavke obave na tržnici. No, zbog sve veće razlike u cijenama ne čudi da će neki preskočiti tržnicu i obaviti sve u jednom od supermarketa.

Kako bismo provjerili gdje je isplativija kupovina usporedili smo cijene sa zagrebačkih tržnica i trgovina, donosi N1.

Povrće osjetno jeftinije u trgovini

Cijena kilograma crvenog luka na tržnici se uglavnom kreće oko 2 eura. U trgovini cijena crvenog luka je gotovo duplo manja – oko 1,10 eura.

Za kilogram mrkve na tržnici treba izdvojiti i više nego duplo u odnosu na cijene u trgovini, čak dva eura. Cijena mrkve u trgovini iznosi 0,89 eura.

Za krumpir nije tako drastična razlika. Na tržnici ćete kilogram bijelog krumpira platiti 1,50 eura, a u trgovini oko 1,20 eura.

Najveća razlika u cijeni je za svježi kupus. Dok ćete na tržnici za kilogram svježeg kupusa izdvojiti dva eura, u trgovini će vam trebati samo 0,69 eura, a ako naiđete na dan kad je snižen onda još i manje.

Skuplje je i voće

Iako je razlika u cijeni očita i kod voća, ipak je nešto manja. Tako je najmanja razlika u cijeni za banane. Kilogram banana na tržnici iznosi 1,50 eura, a u trgovini 1,44 eura. Za kilogram jabuka Idared na tržnici trebate izdvojiti 2 eura, a u trgovini ćete za iste jabuke platiti 1,5 eura.

Kilogram limuna na tržnici će vas koštati 2 eura, a u trgovini 1,50 eura.

Kada se za usporedbu uzmu neke osnovne namirnice, ispada da je sve jeftinije u trgovini. S time da cijene svih namirnica u trgovini mogu biti i niže na dane kada su snižene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...