GALERIJA Promovirano 87 prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Na Sveučilištu u Zadru održana je XVI. promocija sveučilišnih prvostupnika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja, na kojoj je prvostupničke diplome dobilo 87 prvostupnica. Promovente je tradicionalno u Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa pozdravio veliki broj prijatelja, rodbine i članova obitelji, a uime Sveučilišta na uspjehu su im čestitali pročelnica Odjela doc. dr. sc. Maja Cindrić i promotor prof. dr. sc. Robert Bacalja.

– Ponekad nam se čini da je profesija odgojitelja, učitelja, nastavnika, manje vrijedna jer vi „samo“ čuvate djecu. No svatko tko promisli shvatit će da vi čuvate budućnost svih nas. Dijete, ako je odgajano s toplinom, ljubavlju, njegovanjem one urođene znatiželje, postat će topao, empatičan čovjek, koji će brinuti ne samo za generacije koje slijede, nego i generacije iza sebe. Nemojte nikada dopustiti da vas okolina dovede do situacije da za njih nemate dovoljno ljubavi, a ja sam sigurna da neće, poručila im je pročelnica Cindrić.

Gospodarski razvoj je ubrzan pa je teško vidjeti što će biti za 10, 20 godina. Zato djecu moramo odgajati tako da budu spremni za izazove budu

nosti, rekla je promotorica.

Promotor Bacalja izrazio je ponos činjenicom da su promoventi tijekom studija pokazali kako mogu riješiti bilo koji zadatak koji je postavljen pred njih te im poželio uspjeh u daljnjoj karijeri, bez obzira jesu li otišli na tržište rada ili su nastavili s diplomskim studijem.

– Stekli ste kompetencije i kvalifikacije, ali to je ujedno početak nastavka vašeg učenja. Ako želite biti uspješni morat ćete stjecati nova znanja i vještine. Slijedi vrijeme kada morate stvoriti svoje obitelji i riješiti nove izazove. Vjerujem da ćete jednako tako kako ste rješavali svoje izazove ovdje na sveučilištu , rješavati situacije koje će se događati u vrtiću i koje će život donijeti pred vas. Želim vam da se što prije zaposlite i posvetite svom plemenitom pozivu, da uložite snagu, ljubav i znanje u probitak svoje domovine Hrvatske i da u tom duhu podignete nove naraštaje djece, poručio je Bacalja.

Nakon podjele diploma i upisa u knjigu promovenata, prvostupnici su simbolički stavili kape na glavu i time uplovili u novo razdoblje svojih života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...