Iz Boksačkog kluba Ares uspješna je 2023. raduju se novim izazovima u 2024.

Boksački klub Ares obilježio uspješnu 2023. godinu s deset državnih medalja i peharom za najboljeg boksača.

– U 2023. godini nastupali smo na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u četiri različite dobne skupine s devetnaest boksača i boksačica gdje smo osvojili ukupno deset medalja od čega pehar za najboljeg boksača PPH te jedno zlato, pet srebrnih i četiri brončane medalje. Nastupali smo u sastavu Hrvatske boksačke reprezentacije, na europskom prvenstvu, svjetskom prvenstvu, pripremama, te jakim međunarodnim turnirima gdje su naši boksači osvojili ukupno osam medalja i to jedno zlato, četiri srebra, tri bronce i pehar za najboljeg boksača te pehar za najborbeniji par. Naši treneri Nikola Marketin trener kadetske reprezentacije i Vedran Bajlo trener juniorske reprezentacije u 2023. godini bili su angažirani u radu s reprezentacijom. Vedran Bajlo mag.cin. bio je trener juniorske reprezentacije na europskom prvenstvu (Rumunjska), svjetskom prvenstvu(Armenija) te na jakom međunarodnom turniru Sarajevo trophy dok je Nikola Marketin mag.cin. bio kao trener kadetske reprezentacije na petodnevnim pripremama reprezentacije u mjestu Mrkopalj te na jakom međunarodnom turniru u Podgorici, Crna Gora. Nastupali smo i na kolu Hrvatske boksačke lige u šestom mjesecu gdje smo upisali četiri pobjede, izvijestili su iz Kluba.

U 2023. godini nastupali su sljedeći boksači: Ivan Nekić, Luka Bukvić, Roko Bukvić, Andrejas Baričević, Mihael Baričević, Luka Ninčević, Marino Sudinja, Ana Peša, Felinan Zasanski, Leon Dunatov, Toma Kačanić, Karlo Kačanić, Ivano Tur, Vito Begonja, Mihovil Čulina, Šime Baradić, Nikola Matić, Petar Pavlović, Ivona Galešić.

Također žele izdvojiti kako od 2023. godine imaju pojačanje u trenerskom smislu, a to je Karla Tadić, boksačica i trenerica studentica treće godine te tajnica Odbora za sport na Sveučilištu u Zadru.

Boksački klub Ares organizirao je dva velika turnira i to 1. Memorijal Damir Zrilić u travnju gdje su nastupali boksači iz cijele Hrvatske te boksački spektakl 1. Croatian Knights u Dragama, međunarodni turnir gdje su nastupali boksači iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Slovačke i Ukrajine.

– Također smo sudjelovali u organizaciji u ekonomskoj školi s teoretskim i praktičnim predavanjima o vršnjačkom nasilju kako prepoznati te kako reagirati na nasilje. Petnaestak naših boksača sudjelovalo je i na utrci Linijom obrane grada Zadra. Trener Nikola Marketin mag.cin. bit će voditelj sportskog projekta u dječjem vrtiću Petar Pan u Zadru a potpisali smo i suradnju sa Zadarskim sveučilištem. U sljedećoj godini imamo velike planove u natjecateljskom i organizacijskom smislu. Natjecat ćemo se s preko trideset boksača i boksačica na svim Pojedinačnim Prvenstvima Hrvatske te Hrvatskoj boksačkoj ligi. Organizirat ćemo i dva boksačka spektakla u travnju i kolovozu. Također ćemo organizirati, javne tribine, radionice i trening seminare pod nazivom “BOKSOM PROTIV NASILJA”, najavili su.

Aktivno su sudjelovali u različitim aktivnostima kao što su edukacije o vršnjačkom nasilju, humanitarne akcije te podrška lokalnoj zajednici. Uz buduće planove za intenzivno natjecanje, organizaciju spektakularnih događaja te edukativnih aktivnosti poput “BOKSOM PROTIV NASILJA”, klub želi promovirati boks unutar grada i županije. S ponosom ističu preko 160 djece koja sudjeluju u radu kluba te s nestrpljenjem iščekuju sljedeću godinu.

– Cilj nam je promovirati boks u našem gradu i našoj županiji. Boksački klub Ares iskreno želi svima sretan Božić i Novu godinu, uz nadu u još uspješniju 2024. godinu!, poručili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...