KARTING U VRSIMA Domagoj Marinković: “Cilj je privući više članova, polovni dječji karting može se naći za 2 tisuće eura!”

U ožujku 2023. godine osnovan je Karting klub Vrsi, u kojem je predsjednik Domagoj Marinković, dok je dopredsjednik Josip Perinić.

Marinković ističe kako je cilj podignuti karting sport na jednu višu razinu.

– Ciljevi u 2024. godinu su, kao i uvijek do sada, privući što više članova te da se karting sport podigne na jednu veću razinu. Radi se o specifičnom sportu koji je pomalo i opasan. To je automobilizam, to su utrke, u moto sportu pa i u kartingu, uvijek postoji mogućnost izlijetanja i sudara u kojima dolazi do ozljeda. To je rizik koji sa sobom nosi ovaj sport. Mi u klubu, Bogu hvala, nismo imali nekih nesreća. Radi se o nekakvih jedan do dva posto roditelja koji su i sami bili u automobilizmu. a čija djeca treniraju, govori Martinović i nastavlja:

– Svi naši članovi imaju svoj vlastiti karting. Vršimo i upis novih članova, uvjeti su da uz svoj karting imaju strast i volju! Kacigu, odijelo i ostalu potrebnu opremu plaćaju roditelji ili sami piloti. Dobar polovni dječji karting se može kupiti za cijenu do 2 tisuće eura. Po struci sam automehaničar i servisiram kartinge. Sad je zima i ne vježbamo, ali bude zainteresiranih promatrača uz stazu u Vrsima, tako većinom i privlačimo nove članove. Financijski nam pomaže Općina Vrsi, ali i naši privatni sponzori, a imamo i klupske članarine. Zadovoljan sam i zanimanje raste, imamo preko deset novih članova, najstariji nam ima 36 godina, a najmlađi tek tri i pol godine, zaključio je Domagoj Martinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...