NAJNOVIJI TRANSFER Kako je HDZ vratio Škabrnju? Nezavisni načelnik Škabrnje Ivan Škara, opet ušao u stranku

Na lokalnoj stranačkoj sceni ovih se dana dogodio važan politički transfer – nezavisni načelnik Škabrnje, Ivan Škara, ušao je u HDZ! Škara o ovom događaju nije izvijestio javnost, ali nam je potvrdio da se pridružio HDZ-u, odnosno – vratio bivšoj stranci.

Naime, ovaj mladi Škabrnjanin godinama je bio u HDZ-u, no iz stranke je, kako danas kaže, otišao zbog bivšeg načelnika Nediljka Bubnjara. Nije mogao podržati njegov način rada te je zatražio ispisnicu i na lokalnim izborima 2021. za načelnika se  kandidirao sa svojom nezavisnom listom. Tada 30-godišnji diplomirani ekonomist bez problema je pobijedio HDZ-ova kandidata Nediljka Bubnjara osvojivši 574 glasa naspram 438 Bubnjarevih.

Bio je ovo velik gubitak za HDZ, čak ne toliko po broju općinskih mandata, koliko u moralnom smislu jer riječ je o Škabrnji kao simbolu stradanja u Domovinskom ratu. Upravo zbog te važne činjenice nikome nije bilo jasno zašto je stranka riskirala i na izbore išla s Bubnjarem protiv kojega je USKOK podignuo čak dvije optužnice zbog sumnje na uzimanje općinskog novca.

Dvije godine kasnije, HDZ vraća Škabrnju, i to uoči “superizborne” 2024. te lokalnih izbora godinu dana kasnije. O tome zašto se vratio bivšoj stranci Ivan Škara iskreno je progovorio za naš portal.

– Vratio sam se HDZ-u iz kojega sam izišao zbog neslaganja izborom kandidata za načelnika. U to je vrijeme načelnik bio Nediljko Bubnjar, ja sam s njim dobro, ali nije mi se sviđala njegova politika te sam principijelno napustio stranku. To sam sada sa strankom sve izgladio i vratio im se, što je drago i meni i njima jer naša je općina nacionalni simbol, a osim toga, Škabrnjani su uvijek i bili za HDZ. Međutim, došlo je do tog neslaganja u lokalnoj politici, pa sam stranku napustio, otvoreno će Škara.

Općinu će sada daleko lakše voditi jer ima na raspolaganju stranačku infrastrukturu, što kao nezavisni načelnik ni izbliza nije imao.

– Kao nezavisni načelnik imao sam izvrsnu suradnju s našim ministrom Šimom Erlićem jer smo s državnim tajnikom Josipom Bilaverom zajedno bili u Mladeži HDZ-a. Skupa smo i odrasli i prošli jako puno kampanja u Mladeži, pa su mi i kao nezavisnom načelniku uvijek bili na usluzi. A moje je onda sada da im to i vratim, iskreno će Škara.

U HDZ-u doznajemo da se njegovom povratku u stranku još više vesele u Središnjici za koju je gubitak Škabrnje na zadnjim lokalnim izborima imao vrlo loš odjek s obzirom da su ovom općinom vladali još od osnutka hrvatske države.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...