TKO JE PRIGOVORIO JUSUPU? Umberto Piasevoli: “Netko s moje desne strane, Klarica zaslužuje priliku u ABA Ligi!”

Umberto Piasevoli, komentator košarkaških utakmica na Radio Zadru, osvrnuo se na jučerašnji poraz Zadra od Cibone u dvorani Krešimir Ćosić, u susretu 12. kola FAVBET Premijer lige.

– Moralo se i to dogoditi jer to je zakon velikih brojeva! Očito jest da je Zadar podcijenio Cibonu. Imali smo jučer veliku prednost u visini, dok je Cibona imala samo Vukovića koji je vrlo rano bio opterećen prekršajima. Nije se dovoljno lopta spuštala i nije se tražila unutarnja igra. Cibona je za divno čudo pogodila sve živo. Mišljenja sam da smo trebali igrati puno ranije na način kako smo igrali posljednju četvrtinu. Ali gosti se nisu predavali, čak sam u prijenosu kod petnaest razlike, početkom posljednje dionice, rekao da će Zadar dobiti, ali eto.

Jusup je nakon utakmice izjavio kako su mu igrači umorni.

– Umorni su i drugi. I Cibona, koja je izraubana je također umorna, u jednom dahu ispalio je Berto.

Krševan Klarica odigrao je izvrsno protiv gostiju iz Zagreba, Piasevoli je pun riječi hvale na njegov račun.

– Klarica svakako zaslužuje priliku u ABA ligi! Neće se ništa spektakularno dogoditi ako dobije pet do deset minuta u regionalnom natjecanju. Pokazao je da ima dobru ruku i popravio je rad nogu u odnosu na lani. Ima nešto što mi se kod šutera sviđa. Ako i promaši nekoliko šuteva u nizu i dalje uzima te šuteve, naravno, ako su rezonski. A to je dobro, objasnio je košarkaški glas.

Luka Božić na posljednje dvije utakmice protiv Borca i Cibone odigrao je ispod očekivanja.

– Ništa čudno. Na svakoj utakmici igra na visokoj razini, ali i gostujuće obrane se pripremaju za njega. Teško je za očekivati da baš svaki susret odigra najbolje, jasan je Piasevoli.

Skupina gledatelja jučer je negodovala kad je iz igre izlazio Klarica – koji je sam tražio zamjenu. U komunikaciju s njima krenuo je Jusup.

– To je degutantno! Nekad je to bilo nepojmljivo u Jazinama, ‘ajde vikali su protiv uprave, ali vlastiti igrači i trener se nisu dirali! Nije to u redu jer vidljivo je bilo da Klarica sam traži zamjenu. Navijači su Jusupu vikali i prigovorili zašto ga vadi iz igre. Nisu to bili navijači s juga već netko s VIP tribine – s moje desne strane. Ali to je tako u Zadru i Jusup je navikao na to, zaključio je Piasevoli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...