NEMA ŠALE Na sjednicu Gradskog vijeća SDP dolazi bez amandmana: “Dosta je kokošarenja!”

Iako se dosad spekuliralo kako će zadarski SDP na sjednicu Gradskog vijeća u ponedjeljak doći bez ijednog amandmana, njegov predsjednik Daniel Radeta jučer nam je to i potvrdio. Razlog – dosta im je “kokošarenja i populizma”. Znači li to da je Gradski odbor stranke donio i odluku o tome hoće li podržati HDZ-ov prijedlog proračuna ili ne?

– O tome ćemo odlučiti na samoj sjednici nakon što vidimo u kojem smjeru ide rasprava. Zanimaju nas samo stvarne i provedive politike za koje smo se i založili na izborima jer su građani u ovim situacijama oko proračuna vidjeli koliko smo ostali vjerodostojni, pogotovo u zahtjevu Gradu za uvođenje aplikacije o transparentnom poslovanju gradskih tvrtki. To su stvarne politike koje su korisne za građane našega grada, a sve što se događa s mešetarenjem javnog novca oko toga hoće li netko dobiti 50 kuna više ili manje iz proračuna na kraju se svodi na čisti populizam i ucjene, poručuje Radeta, napominjući da je njegova stranka, nakon ponedjeljka kada će se znati sudbina novog proračuna, spremna i za nove izbore.

– Pozivamo i gradonačelnika neka podnese ostavku i da na izbore idu on i Gradsko vijeće. Ulazimo u superizbornu godinu i ne vidim problem da istoga dana imamo i parlamentarne i lokale izbore, nakon čega ćemo znati kome je stalo do grada Zadra, a kome do Zagreba, poručuje čelnik zadarskog SDP-a. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...