Par je dana do Božića, a vrijeme nam je proljetno

U većini krajeva pretežno sunčano, ujutro i u dijelu prijepodneva te ponovno navečer i u noći magla ponegdje u unutrašnjosti, a moguće lokalno i na moru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro burin, prema otvorenom moru prolazno umjeren sjeverozapadnjak, prenosi Index.

Najviša dnevna temperatura zraka u nizinama unutrašnjosti između 5 i 10, u gorju od 10 do 13, a na Jadranu od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će sunčano. Mjestimice magla u prvom dijelu dana te zatim navečer. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od -4 do -1, a najviša dnevna između 7 i 10 °C.

Središnja Hrvatska

Uglavnom sunčano, u prvom dijelu dana te ponovno navečer mjestimice s maglom. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 0, a najviša dnevna od 5 do 10 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, ujutro u nekim kotlinama moguća magla. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, u višim predjelima viša, a najviša dnevna između 9 i 14 °C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu naoblaku. Slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, krajem dana i u noći okrenut će na jugo. More će biti mirno ili malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između -2 i 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 13 i 18 °C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, ponegdje uz malu naoblaku, a mjestimice može biti magle. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, u zaobalju te u unutrašnjosti Istre niža, a najviša dnevna između 13 i 17 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, u unutrašnjosti mjestimice niža, a najviša dnevna od 14 do 17 °C.

Sutra slično

Promjenljivo oblačno, ponegdje u prvom dijelu dana uz maglu, osobito u unutrašnjosti. Poslijepodne je mjestimice na Jadranu moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu te na otvorenom moru. Vjetar većinom slab, u gorskoj Hrvatskoj ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo, navečer na sjeveru bura, podno Velebita mjestimice jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna između 4 i 9, na Jadranu od 11 do 16 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...