Što je sa zgradom Srednje škole u Biogradu? Vicković: “Škola je dobila građevinsku dozvolu, dozvolu za uređenje i adaptaciju prostora”

Kada će se konačno stanje u Srednjoj školi u Biogradu na Moru riješiti na kvalitetan način da se ta škola krene baviti svojom osnovnom funkcijom – edukacijom naše mladosti, pitanje je koje je na jučerašnjoj Županijskoj skupštini u ime Centra postavio županijski vijećnik Davor Čerkuč.

Naime, zgrada koja je kupljena uz pomoć kredita u iznosu od šest milijuna kuna i u kojoj je škola trebala kvalitetno nastaviti svoj rad, nema ni građevinsku ni uporabnu dozvolu. Od ukupnih šest milijuna kuna kredita koje je 2020. godine odobrila Županijska skupština, kazao je Čerkuč, na zgradu koja nije adekvatna za školski sustav utrošilo se 4,6 milijuna kuna. No tu dolazimo do drugog problema.

– Škola ne može preuzeti obveze za daljnje aktivnosti od uređenja, nabavke opreme itd. te ostaje 1,4 milijuna kuna na računu banke za koje škola mora plaćati, kad kažem škola smatram Županija, interkalarnu kamatu koja je dosada isplaćena u iznosu od 27.500 eura. Što znači da mi očigledno imamo dovoljno novaca da ih možemo samo tako bacati na stvari koje su nepotrebne. Usput, budi rečeno, u 2023. godini samo na odvjetničke usluge je potrošeno 5.000 eura što smatram da je vrlo nepotrebno, a k tome dodajmo da će u slučaju gubitka ovog sudskog spora škola biti obvezna isplatiti negdje oko 100.000 eura na račun obveza koje ima prema te dvije učiteljice, kazao je Čerkuč pitajući se nije li žalosno da škola moli donacije kako bi nabavila informatičku opremu, dok s druge strane primjerice troši 27.500 eura na interkalarnu kamatu.

– Srednja škola u Biogradu dobila je građevinsku dozvolu, dozvolu za uređenje i adaptaciju prostora koje smo kupili za edukaciju naših učenika. Mogli ste vidjeti da je jedna od točaka dnevnog reda davanje suglasnosti Srednjoj školi da u nabavi odabere izvođača radova koji će urediti taj prostor kako bi bio adekvatan za rad naših učenika, odgovorio je zamjenik župana Šime Vicković ne ulazeći preduboko u ovu tematiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...