TAJNA VEZA U KK ZADAR? Luka Božić pristao na intervju, Pleslić kao nijemi Harpo Marx!

Juan Davis se vratio u KK Zadar, i to je dobro! Trener Danijel Jusup napokon je vratio igrača kojeg je želio i koji je plaćen novcima tajanstvenog sponzora.

Pokušali smo dobiti sportskog direktora Denisa Pleslića kako bi nam objasnio jesu li ciljevi Zadra sada veći osim samog ostanka u ABA ligi. I da nam odgovori hoće li na vlastiti zahtjev iz Kluba otići Ivan Njegovan te kako je zadovoljan s radom omladinskog pogona? I hoće li KK Zadar, ako se Petru Vujačiću ne produži ugovor – dovesti igrač na poziciji playmakera. Puno je pitanja, a Pleslić se ponaša kao kultni američki komičar Harpo Marx – koji je glumio nijemog budalastog svirača harfe s manirima klauna!

Djelatnik KK Zadra Josip Begonja, kao i uvijek ljubazno, nam je odgovorio:

– Sportski direktor Denis Pleslić je rekao da je sve povodom povratka Juana Davisa rečeno u jučerašnjem klupskom priopćenju te da nema ništa što više reći na tu temu. Inače, danas u tijeku dana na službenoj stranici KK Zadra objavit ćemo razgovor s Lukom Božićem – s kojim sam osobno razgovarao, kratko je kazao Begonja.

Nadalje, u priopćenju se šturo navodi kako je zalaganjem Nadzornog odbora pronađen sponzor koji će pokriti ugovor Juana Davisa. Ono što je zanimljivo jest da se ne spominje ime sponzora. Radi se o priopćenju koji ne daje jasne odgovore i ostavlja puno prostora za nagađanja. Ako bi išli cjepidlačiti mogli bi napisati da o ovome NO nije morao niti raspravljati, a kamoli pisati priopćenje. Ugovor Juana Davisa ne premašuje iznos od 66 tisuća eura i ne sklapa se na period duži od 18 mjeseci te kao takav prema klupskom Statutu nije dužan ići na Nadzorni odbor. KK Zadar ima vršiteljicu dužnosti direktorice koja je imala ovlasti odraditi ovaj posao bez Nadzornog odbora i napisati priopćenje ako je potrebno. Ovdje se može postaviti pitanje konzumira li v.d. direktorica Vana Dundov svoje ovlasti?

U većini sportskih klubova se ponose s novim sponzorima te ih javno ističu. Službeno ih predstave, ili ih čak istaknu u dvorani ili na klupskoj web stranici. S druge strane, i sponzoru je u interesu da bude istaknut kako bi dobio povratnu marketinšku korist od sponzoriranja. Ovo je uobičajeni odnos u normalnom poslovnom svijetu između sponzora i sportskog kluba. U Zadru, iz nekog razloga, to nije slučaj. Ovo je drugi tajni sponzor u razmaku od samo šest mjeseci. U Klubu očito vladaju neka drugačija poslovna i marketinška pravila. Logično bi bilo da je KK Zadru u poslovnom interesu predstaviti što više sponzora, koji bi, možda, privukli i neko nove. S ovom neshvatljivom tajnovitošću teško će se privući ozbiljniji sponzori.

Posebno je zanimljivo da Nadzorni odbor nije jednoglasno donio odluku o povratku Davisa! I ta se činjenica nepotrebno zakamuflirala u klupskom priopćenju. Ako se, uistinu, pronašao fantomski sponzor, zašto odluka nije donesena jednoglasno? Tko bi normalan u NO bio protiv sponzora?! Vjerujemo nitko. U ime toliko zazivane transparentnosti bilo bi izuzetno korisno kad bi Nadzorni odbor što prije otkrio o kojem se sponzoru radi. I koji je omjer glasanja bio. KK Zadar nije privatni klub – već Klub u vlasništvu Grada Zadra kojeg u većinskoj mjeri financiraju – građani Zadra. I dok je tako, ti isti građani imaju pravo na pristup svim informacijama o tome tko i kako sponzorira KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...