DAN OPĆINE JASENICE Stipe Vulić: “Krajnji cilj treba nam svima biti isti, a to je bolja Hrvatska i očuvanje našeg identiteta”

Svečano je danas bilo u Jasenicama gdje se obilježava Dan općine. Svakako najsvečaniji dio dana bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je bio vrlo velik broj uzvanika.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama, Svečanu je sjednicu otvorila Anamarija Maruna, predsjednica Općinskog vijeća.

– Iza nas je intenzivna godina, godina koja je revidirana od strane raznih inspekcija. Veseli činjenica da su u konačnici zaključci isti – radimo transparentno i u skladu sa zakonima RH. Da bi to bilo moguće, svi zajedno koji kreiramo i provodimo politiku Općine, moramo imati jedan zajednički cilj, a to je razvoj općine Jasenice u skladu s njezinim potencijalima. Uz to, potrebna su znanja i predan i odgovoran rad. Ovom prilikom želim se zahvaliti djelatnicima Općine Jasenice, prvenstveno v.d. pročelnika JUO Roku Baljaku i voditeljici Odsjeka za poreze, financije i proračun Marijani Šimičević. Želim se zahvaliti i aktivnim članovima Općinskog vijeća koji su redoviti na sjednicama, koji neumorno traže rješenja i probleme, a koji osluškuju naše mještane i svojom predanošću omogućuju da naše Vijeće funkcionira za primjer drugima, rekla je, između ostalog, Maruna.

Mladi, ali sad već iskusni načelnik Jasenica Stipe Vulić, osvrnuo se na protekle dvije i pol godine, otkad su preuzeli vođenje ove općine.

– Otkad smo preuzeli upravljanje našom općinom, u posljednje dvije i pol godine imali smo dobre, ali i one loše trenutke. No fokus na ono bitno bi je uvijek prisutan. Općinska uprava, i sve institucije i ustanove uz nju, intenzivno radi na velikom broju projekata i bez takve odlučnosti i suradnje napredak nije moguće ostvariti. Kako kaže jedna stara kineska poslovica, ako planiraš godinu dana unaprijed posadi rižu, ako planiraš 10 godina unaprijed posadi drvo, ako planiraš stoljeće unaprijed odgajaj ljude. Što želim reći s ovim? S obzirom na trenutnu situaciju u Hrvatskoj i probleme s radnom snagom, probleme s iseljavanjem, veći fokus je potrebno staviti na ljude, na kvalitetne ljude, na ljude koji su sposobni napraviti dodanu vrijednost tu, u svojoj Hrvatskoj, ne u Njemačkoj, ne u Austriji i ostalim zemljama Europske unije. U protivnom ovi projekti koji se realiziraju diljem zemlje neće ih uživati i neće ih koristiti oni koji bi trebali. Zato smatram da je krajnje vrijeme da prestanemo biti društvo podjela, možemo imati drugačije viđenje, razmišljanje i ponašanje, a to i jesu demokratski standardi, ali krajnji cilj treba nam svima biti isti, a to je bolja Hrvatska i očuvanje našeg identiteta, bio je jasan u svojoj poruci načelnik Vulić.

U programu današnje sjednice sudjelovali su i učenici OŠ Petar Zoranić, pa su se tako učenici 6. i 7. razreda predstavili i predstavom u kojoj su nastojali dočarati koliko je živa riječ bitna protiv tehnologije, a prigodnim pjesmama predstavio se i školski zbor.

Kako ovaj Dan općine Jasenice se održava uoči 31. obljetnice VRO Maslenica, u tom važnom trenutku u Domovinskom ratu, i uopće u hrvatskoj povijesti, govorio je umirovljeni brigadir Danijel Kotlar, ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije i 113. brigade.

Važan gost današnjeg događanja u Općini Jasenice bio je i načelnik prijateljske Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, kao i zamjenik župana Šime Vicković i saborski zastupnik Rade Šimičević.

Najsvečaniji trenutak današnjeg dana svakako je bila dodjela godišnjih nagrada i priznanja Općine Jasenice.

Laureati:

Ivan Matić – za cjelokupno postignuće na unaprjeđenju zaštite okoliša

Hinko Brandejz – za promicanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata

Dragan Šarlija – za cjelokupno pstignuće u Domovinsom ratu – posthumno

Jure Božić – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Ivan Rončević – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Ante Šarić Bara – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Ivica Knežević – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Frane Knežević – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Borko Šarlija  – za cjelokupno postignuće u Domovinskom ratu – posthumno

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...