Fantastičan koncert ili kako su Nela, Nera i Gordana pronašle “izgubljene opere”…

Spektakularnu koncertnu večer priredile su sinoć tri sjajne glazbenice – Nela Šarić, Nera Gojanović i Gordana Pavić – u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na koncertu nazvanom “Opera perduta”.

Na repertoaru koncerta, kojega je priredila Umjetnička organizacija, Glazbeno – scenski studio Arija, bile su arije i dueti iz opera koje do sada scenski u integralnoj verziji nisu izvedena u Hrvatskoj.

Stoga ne čudi što je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a to se moglo i očekivati jer su ulaznice brzo nestajale.  No, svi su gledatelji bili složni, a to je da su sve tri glazbenice plijenile svojim izvedbama, kako Nera i Nela solističkim, tako i duetima kao i solo izvedbama Gordane Pavić na klaviru.

Nagrada glazbenicima stigla je u obliku dugog pljeska po završetku koncerta čime su gledatelji jasno pokazali oduševljenje prikazanom strašću.

Repertoar koncerta bio je sastavljen od tih pubici nepozantih dueta poput dueta Ninette i Pippa iz Rossinijeve opere „La gazza ladra“, Linde i Pierotta iz Donizettijeve „Linda di Chamounix“, ili pak arije iz drugih djela G. Rossinija te iz opera C. Gounoda, P. Mascagnija, G.C. Menottija, kao i D. Moora, G. Meyerbeera i G.F. Händela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...