Iva Bencun, nova direktorica TZ grada: “Izazov mi je, voljela bih doprinijeti na neki način da radimo bolje, da budemo bolji”

– Nisam očekivala, nadala se jesam, naravno. Mogu reći da sam se malo više nadala što se više bližio kraj, iskreno nam je rekla Iva Bencun, netom nakon što je obznanjeno da ju je Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra izabralo za novu direktoricu TZ-a.

– I ja sam pratila “bilo” po portalima, “okreće se na ovu stanu, okreće se na onu stranu”. Nakon intervjua koji sam odradila bila siguran da sam to napravila najbolje moguće i sto posto sigurna u svoje znanje i svoje iskustvo. Naravno da sam se nadala da će to biti ono što će biti presudno, pa na kraju izgleda da ipak jest, rekla je Bencun za Antenu.

Obzirom još nema odluku “crno na bijelo”, s nekim konkretnim planovima i njihovim iznošenjima u javnost još će pričekati, dok ne preuzme direktorsku funkciju.

– Druga stvar, kad dođem, isto kad dođeš u bilo koju drugu firmu, moraš vidjeti koja je trenutno situacija, što je ono što je već potvrđeno, što po nekom defaultu ide dalje, što je ono gdje se može nešto napraviti novog i ubaciti i gdje možeš biti inovativan, pa bih radije pričekala da vidim kakva je situacija pa da izađem s konkretnim idejama, oprezna je nova direktorica.

U obrazloženju odluke Turističkog vijeća navodi se:

– Gđa Bencun se istaknula poznavanjem lokalne kulture i značajki s naglaskom na angažiranje i suradnju s lokalnim dionicima kao ključnom strategijom za uspješno upravljanje i potencijalima destinacije i Turističkom zajednicom, uvažavajući podjednako sinergijsko djelovanje s javnim i privatnim sektorom. Predstavila je jasnu viziju, nove ideje za valorizacijom novih lokacija te potrebu za poboljšanjem postojećih, kao i uvođenja novih turističkih proizvoda i inovativnih ideja s ciljem jače destinacijske konkurentnosti u okvirima održivog razvoja.

Direktorska pozicija u TZ-u svakako je “vruć krumpir” i pod velikim je povećalom javnosti. No, Bencun nam je rekla da je spremna na izazov:

– Iskreno se veselim i to mi baš predstavlja izazov, to sam rekla i kad sam bila na intervjuu. Kad se tek objavilo da je natječaj, moja prva reakcija je bila “neću ja to”. Međutim, što me više ljudi zvalo, od mojih kolega iz branše koji su mi rekli “možda je vrijeme”, meni se stvarno ta ideja svidjela. Izazov mi je, voljela bih to probati i doprinijeti na neki način da radimo bolje, da budemo bolji, mislim da ima prostora i da to možemo. Ja ću, kao i do sad, činiti najbolje što znam i vidjet ćemo, nadam se da će to biti dovoljno dobro.

Podsjetimo, Bencun je već bila kandidatkinja za ovu funkciju i na natječaju 2018. godine. Nakon toga, nastavila je raditi u struci i napredovati te stoga dana sima ogromno iskustvo u turističkoj branši. Stoga, kako je rekla, možda je upravo sad vrijeme za direktorsku funkciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...