U Obrovcu pijan izazvao prometnu nesreću, vozio se suprotnim trakom i zabio u metalnu ogradu

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proteklog su vikenda od 05. do 08. siječnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 177 prekršaja od čega izdvajamo:

– 23 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola,
– 29 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja
– 10 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 11 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 27 vozača i 5 vozila. U tom vremenu dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te je jedna osoba lakše ozlijeđena.

U nedjelju, 07. siječnja u 19.30 sati na državnoj cesti DC-27 u Obrovcu, 50-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je automobilom gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg te se vozilom nije kretao sredinom svog prometnog traka uslijed čega prelazi na suprotan prometni trak i vozilom udara u zaštitnu metalnu ogradu, nakon čega je vozilom napustio mjesto događaja.

Vozač je ubrzo uhićen te doveden u službene prostorije gdje je smješten do prestanka djelovanja opojnog sredstava. U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, vozač je danas uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...