Jutros je hladno diljem Hrvatske, evo kakva je prognoza za danas

Danas će u Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme, s tim da će prijepodne u unutrašnjim područjima biti mjestimične magle i niske naoblake. Očekuje se da će magla biti dugotrajnija na istoku zemlje. Kako dan bude odmicao, u središnjim i istočnim dijelovima Hrvatske doći će do postupnog naoblačenja, donosi Index.

Što se tiče vjetra, u većem dijelu zemlje bit će slab, ali krajem dana u Slavoniji, Baranji i Srijemu možemo očekivati umjeren zapadni vjetar. Na Jadranu će prevladavati slaba do umjerena bura. Podno Velebita mogući su još ponegdje jaki, pa čak i olujni udari bure, a prema večeri očekuje se jačanje bure.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati između -3 i 2 stupnja Celzijusa. Na obali i otocima temperature će biti nešto više, u rasponu od 7 do 12 stupnjeva.

Građanima se savjetuje da se adekvatno pripreme za hladnije temperature, posebice u unutrašnjosti, i da budu oprezni pri kretanju u područjima gdje je moguća magla. Na Jadranu i podno Velebita poseban oprez je potreban zbog jakih udara bure.

Na temelju podataka s Državnog hidrometeorološkog zavoda, najniže temperature u Hrvatskoj zabilježene su na sljedećim lokacijama: u Bednji i Parg-Čabru -10,5°C, Daruvaru -10,7°C, Krapini i Križevcima -9,1°C, Gorice (kod Nove Gradiške) -9,2°C, Osijeku-Čepinu -9,8°C, Samoboru -9,0°C, Slavonskom Brodu -8,9°C, Varaždinu i Zagrebu-Maksimiru -8,5°C.

Na temelju dostupnih podataka, najviše temperature u Hrvatskoj su zabilježene na otocima. Na Hvaru je u 7 bilo 8 stupnjeva.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, najveća visina snijega zabilježena je na Zavižanu s 20 cm. U unutrašnjosti zemlje, primjerice, Hrvatska Kostajnica ima 11 cm, Požega 5 cm, a u Slavonskom Brodu i Brestovcu zabilježeno je 3 cm snijega. U većem dijelu Slavonije i središnje Hrvatske visine snijega su između 1 i 4 cm.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...