ZBOG PRIJETNJI DANIJELU RADETI (SDP) Općinskom odvjetništvu DORH naložio izvide

Državno odvjetništvo RH naložilo je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru istragu zbog prijetnji predsjedniku zadarske organizacije SDP-a, Danijelu Radeti.

– Na nadležno postupanje dostavljam podnesak-prijavu podnositelja Danijela Radete, predsjednika Kluba vijećnika SDP-a Zadar, zbog kaznenog djela iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona/11, stoji u dopisu Gordane Haramina Hranilović, zamjenice glavne  državne odvjetnice RH.

Nakon zaprimanja ovog dokumenta zadarsko tužiteljstvo sada pokreće izvide vezane za prijetnje čelniku zadarskog SDP-a, čak to upućene  na dječjem igralištu dok je bio s kćerkicom.

–  U petak, 29. prosinca 2023. podnio sam prijavu DORH-u protiv više nepoznatih počinitelja zbog prijetnji po članku 139. st 3. Zakona o kaznenom postupku. Zbog ukazivanja i problematiziranja na nezakonite simbole i fašistička obilježja u javnom prostoru u posljednjih mjesec i po dana, prijetilo mi se premlaćivanjem, silovanjem, ubijanjem, i to u nekoliko navrata na neposredan način. Te ozbiljne prijetnje započele su nakon što je „UN Tornado” reagirao priopćenjem za javnost, s nepotpisanim tekstom, u kojem se iznosi niz laži i kleveta, kako o meni, tako i o ostalim vijećnicima Kluba vijećnika SDP-a Zadar, kazao je Radeta, napominjući kako je prijavu protiv nasilnika ipak odgađao, razmišljajući kako ti mladi momci koji prijete nisu niti svjesni težine kaznenog djela u koje se upuštaju s obzirom na dužnost koju obnaša.

– Ali, ipak negdje treba podvući crtu i tako sam odlučio prijaviti sve. Crtu su prešli onog trenutka kada je njih nekoliko došlo prijetiti i vikati dok sam sa svojim dvogodišnjim djetetom bio na dječjem igralištu. Dakle, dijete koje još nikad nije čulo svađu i povišen ton, ovom je prilikom moralo slušati pavijane koji se deru i prijete, obrazložio je Radeta prijavu DORH-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...