Kreće obilježavanje 31. obljetnice VRO Maslenica, središnja proslava 22. siječnja

Trideset i prva obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica bit će obilježena nizom događanja od 20. siječnja do 3. ožujka 2024., a središnja proslava bit će održana 22. siječnja 2024. u Zadru i u zadarskom zaleđu.

Središnje obilježavanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u organizaciji Zadarske županije i Grada Zadra.

Na dan središnje proslave, u ponedjeljak 22. siječnja, ulicama Zadra bit će budnica i mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama, a sveta misa toga dana služit će se u crkvi sv. Šime u 11 sati.

U Atriju Providurove palače u Zadru bit će održan koncert klape HRM-a “Sv. Juraj” i policijske klape “Sv. Mihovil” s početkom u 19 sati, a bit će postavljena i izložba plakata i fotografija ratnih postrojbi.

U sklopu programa obilježavanja u razdoblju od 20. siječnja do 3. ožujka uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja diljem Zadarske županije, bit će održano više sportskih događanja, predavanja i promocija knjiga.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...