Na kopnu danas temperature neće ići iznad ništice. I dalje zatvoren dio A1

Danas će u unutrašnjosti zemlje biti pretežno oblačno, ponegdje je moguć slab snijeg, ponajprije u gorju i na istoku zemlje. Na krajnjem sjeveru i istoku potkraj dana djelomično razvedravanje. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice na sjevernom dijelu umjerena naoblaka, a može biti snijega nošenog burom, donosi Index.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne, podno Velebita i orkanske udare. Najviša dnevna temperatura između -5 i 0, na Jadranu od 6 do 11, ponegdje na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 1 do 6°C.

Na snazi je i dalje crveno upozorenje Meteoalarma zbog olujne i orkanske bure u riječkoj regiji, Kvarneru i Velebitskom kalu. Diljem obale zbog jakog vjetra je na snazi žuti i narančasti Meteoalarm.

Sutra će biti sunčano i hladno. Uz više oblaka u Gorskom kotaru povremeno može pasti malo snijega, a krajem dana na južnim otocima vrlo malo kiše. Vjetar uglavnom slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito prijepodne na sjevernom dijelu s olujnim udarima.

Minimalna temperatura Od -8 do -4, na Jadranu uglavnom između 0 i 5°C, na južnim otocima i malo viša. Najviša dnevna uglavnom između -3 i 2, u unutrašnjosti Dalmacije od 3 do 6, na Jadranu između 5 i 10°C.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

– autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok);

– Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
– Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga;
– državna cesta DC27 Gračac-Obrovac-Karin;
– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
– Paški most.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...