Večer suvremenih splitskih skladatelja 15. siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa

U ponedjeljak, 15. siječnja predstavljamo vam prvi koncert u 2024. godini koji nas potiče i poručuje nam: Brinimo se jedni o drugima (Let’s Care About Each Other)! 

Večer je posvećena aktualnim splitskim skladateljima čije će skladbe izvesti ansambl Arthesis koji predstavlja istoimeni projekt skladatelja Mirka Krstičevića. Glazbeno-likovni projekt Arthesis nastao je 2021. godine kao odgovor na sve jaču lokalnu i nacionalnu potrebu za stvaranjem novih skladbi, praizvedbama djela suvremenih skladatelja te za povezivanjem suvremenog glazbenog izraza s likovnim. Radi se također o decentralizaciji i želji za kulturnim grananjem: kroz ovakav projekt, domaći skladatelji imaju priliku čuti izvedbu svojih skladbi, a javnost upoznati se sa suvremenom glazbom živih hrvatskih skladatelja koji žive izvan Zagreba. Kontakt živog skladatelja i publike umnogome doprinosi edukaciji i popularizaciji suvremene klasične glazbe.

Na repertoaru će se naći skladbe Ivana Božičevića, Blaženka Juračića, Vlade Sunka i Mirka Krstičevića, a ansambl čine Loris Grubišić i Mislav Salopek na violini, Igor Smoday na violi, Vid Veljak na violončelu i Zoran Velić na klaviru.

Nije slučajnost da koncert dijeli naziv sa zapaženom kampanjom za zaštitu morskih pasa – upravo je Mirko Krstičević autor pjesme Da mi je biti morski pas koja je proglašena službenom himnom kampanje.

Koncert se održava u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, 15. 1. u 20 sati. Ulaznice se prodaju putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr te u fizičkoj prodaji u petak, 12. 1. od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, zatim u subotu, od 11 do 13 sati, kao i na dan koncerta u ponedjeljak, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače.

Koncert Mozart i Messiaen, prvotno planiran za 18. siječnja, održat će se 8. veljače. Više detalja.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr. S nestrpljenjem vas očekujemo na svim programima!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...