TKO ĆE KOGA Vučetić sazvao sastanak radne skupine Centra za mlade: Ćurkovićev je sastanak bio nelegitiman

Sutra u 11 sati u Centru za   mlade  održat će se sastanak radne skupine zadužene za izradu statuta  Centra. Ovim sastankom  predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik radne skupine, Marko Vučetić, poništava  zaključke sastanka što ga je 22. siječnja održao Ante Ćurković, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Zadra.

Ćurković nema nikakav legitimitet za sazivanje ovog sastanka, kaže Vučetić, te je ovo samo još pokušaj da Centar stave pod skute Grada kako bi njime upravljao HDZ, a ne nezavisne udruge, kako su građanima i obećali, a sada ih obmanjuju.

Naime, rok za otvaranje Centra produljen je za godinu dana, što Gradu omogućuje dovoljno manevarskog prostora  za staviti ga pod svoju kontrolu. U prilog tome kazuje i činjenica da Ćurković na sastanak proteklog tjedna nije pozvao vodeću osobu radne skupine, Marka Vučetića, kojega sve vrijeme pokušavaju marginalizirati. Sastanku se stoga nije odazvala ni kandidatkinju za vršiteljicu dužnosti ravnateljice, Maja Šimić.

Uoči sutrašnjeg sastanka, Vučetić napominje kako je ovaj zadnji sastanak nelegitiman, kao i svaki kojega bi ponovno sazvao pročelnik Ureda gradonačelnika ili bilo tko drugi, osim njega kao predsjednika radne skupine. Ćurkoviću stoga poručuje kako je njegov sastanak bio samo  skup građana s obzirom da on nije niti član skupine, a kamoli njen predsjednik, da bi uopće imao legitimitet sazvati sastanak.

–  Ako Ćurković smatra da je doista bila riječ o sastanku radne skupine, to znači da vrši neligitimni politički pritisak na radnu skupinu. Pošto je  završio politologiju, jasno mu je na koji način funkcioniraju tijela politike i tko ima legitimitet sazvati ta tijela. Dakle,  ako je zavšio ovaj studij, a formalno jest,  zna da ovaj sastanak uopće nije mogao sazvati. Ukoliko to ne zna, na djelu  imamo politološku neznalicu, poručuje Vučetić, upozoravajući kako sve ovo ide u pravcu pokušaja Grada da ostave privid kako oni upravljaju političkim procesima u Zadru.

Naime, radnu skupinu za izradu statuta Centra za mlade imenovalo je Gradsko vijeće te gradonačelnik i njegovi pročelnici ne mogu imati čak ni koordinatorsku ulogu.

– Jasno mi je što pokušavaju napraviti, ali svi njihovi pokušaji, kao  i ovi dosad, bit će osuđeni na propast, jednako kao i sa Znanstvenom knjižnicom, Bit će onako kako treba biti, a ne kako oni žele. Jasno mi je da se ne mogu pomiriti s time da im osnivanje ustanove izmiče iz ruku, jednako kao i imenovanje v. d ravnateljice Maje Šimić koja ne odgovara njihovom profilu te su je već nekoliko puta odbijali kao kandidatkinju za ravnateljicu kazališta. Međutim, neka se na kraju samo zapitaju zašto nas je Šibenik pretekao na području kulture. Znaju i sami zašto – Šibenik kulturu nije promatrao na ovaj uski, razuma potpuno lišen stranački način, iako je i tamo na vlasti HDZ, poručuje Vučetić gradskoj tehničkoj vlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...