UHLJEBI GODINE Prvi ministar Grlić Radman, Mario Paleka na 9. mjestu

Čitatelji portala Index izbrali su uhljeba godine. Kako navode, zadnjih dana vodila se teška borba između prvoplasiranog i drugoplasiranog. S 35.309 vaših glasova pobijedio je ministar vanjskih poslova u vladi Andreja Plenkovića – Gordan Grlić Radman.

Drugoplasirani je donedavni ministar u Plenkovićevoj vladi Mario Banožić, koji je dobio 33.591 vaš glas.

Prošle godine pobjednik ovog izbora bio je Toni Turčinov, načelnik Murtera koji je službenu karticu općine peglao u austrijskom bordelu. HDZ-ov aktualni ministar vanjskih poslova dostojan mu je nasljednik. Njemu je tvrtka koja je dobila 10-godišnju koncesiju za zbrinjavanje lešina, i čiji je suvlasnik godinama, isplaćivala milijune kuna dobiti, a on je sve to sakrio ne prijavivši ništa u imovinsku karticu. I bez toga, on je najbogatiji ministar u Plenkovićevoj vladi.

Nakon što je u Zagrebu diplomirao agronomiju, 1980-ih otišao je živjeti u Švicarsku, gdje je radio u švicarskim tvrtkama za pročišćavanje otpadnih voda. Završio je dvogodišnju menadžersku školu i vjenčao se. Početkom 1990-ih vratio se u Hrvatsku, ušao u HDZ i počeo raditi u diplomaciji.

“Supruga i ja smo živjeli u Švicarskoj, dobro situirani i integrirani u švicarsko društvo. Odazvali smo se na Tuđmanov poziv i nikada nismo požalili zbog te odluke, iako smo se uvijek mogli vratiti”, rekao je svojedobno Grlić Radman.

“Ja sam proizvod Franje Tuđmana”, naglasio je.

Nije bilo lako, konkurencije je bila jaka, ali zasluženo je pobijedio.

Na listi je bio i Mario Paleka, bivši direktor Turističke zajednice grada Zadra, koji je na kraju završio na 9. mjestu s 7.385 glasova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...