ABA LIGA SPREMA PROMJENE Je li u Radnoj skupini i KK Zadar?

Čelnici košarkaške AdmiralBet ABA lige održali su online sastanak na kojem je doneseno nekoliko važnih odluka oko promjene sustava natjecanja.

ABA liga bi tako iz “j.t.d” prešla u “d.o.o” – što znači da se Dubaiju polako otvaraju vrata ulaska u regionalnu ligu – budući da neće biti administrativnih prepreka.

 

Prema pisanju Sportskog žurnala, pripremu izmjene Statuta radit će pravnici Radne skupine – koju zastupaju Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i Cibona. Ali zašto u sve nije uključen i KK Zadar?

Najavljene su i promjene oko ispadanja iz ABA lige jer se više ne bi igrao playoff – ispala bi samo posljednja momčad elitnog ranga koju bi zamijenio pobjednik ABA 2 lige – i to bez ograničenja iz koje države dolazi. Istovremeno, Radna skupina će raditi i na novom prijedlogu o TV pravima.

Sve odluke moraju se potvrditi 12. ožujka kada je zakazana Skupština ABA lige – na sjednici bi se odlučilo ulazi li Dubai u ABA ligu ili ne. Klub iz Emirata ponudio je ABA ligi 4.5 milijuna dolara, odnosno, 1.5 milijuna dolara po sezoni. Novac je to koji će se, između ostalog, koristiti i za putne troškove momčadi i sudaca u Dubai.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...