DOBILI 1.500 EURA Filip Lerga: “Načelnik Ivica Klanac mi je rekao da je MNK Slivnica dobila veći iznos od nas!”

Malonogometni klub Kadulja iz Slivnice – trenutno nastupa u 4.MNL Zadarske županije. Klub je osnovan u rujnu 2023. godine, a kapetan momčadi je 23-godišnji Filip Lerga, pomorac po struci.

– Na kraju svake godine izlazi natječaj za subvenciju Udruga, odnosno, malonogometnih klubova. Upit smo poslali prema Općini Posedarje – kojoj je načelnik Ivica Klanac. On donosi odluke tko će i koliko dobiti. U natječaju smo naveli osnovne troškove kako bi mogli funkcionirati. U razgovoru s načelnikom dobili smo obrazloženje da smo dobili 1.500 eura za 2024. godinu, govori Lerga i spominje klupske troškove:

Novac bi većinom otišao za troškove delegata i sudaca, troškove domaćih utakmica u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci. Od daljnjih troškova – spomenuo bih jedan termin treninga tjedno u OŠ Poličnik, a tu su i troškovi sportske opreme. Nadalje, moramo platiti i knjigovodstvene usluge – ali i troškove prijevoza na relaciji Slivnica-Zadar od 64 kilometara, Filip je istaknuo i kako nisu dobili pravo žaliti se:

Pitao sam načelnika koje su nam stavke iz natječaja odbijene, odgovor je bio da smo dobili 1.500 eura. Prema zakonu o dodjeli sredstava Udrugama, a kojeg smo pročitali – moramo dobiti službeno obrazloženje – koje su nam stavke odbijene, a koje nisu! Nažalost, to nismo dobili. Nismo dobili pravo niti na žalbu, morali su nas obavijestiti da se možemo žaliti! Primorani smo prihvati iznos od 1.500 eura jer se ne možemo financirati drugačije – iako nam taj iznos nije dovoljan. Već smo potrošili i više od iznosa kojeg smo dobili – ali našeg privatnog novca iz vlastitih džepova, za kraj je spomenuo i konkurentski klub iz istog mjesta:

 

Na natječaju smo tražili 4.225,76 eura – i to je realan iznos. Moram spomenuti kako je malonogometni klub iz istog mjesta, MNK Slivnica – dobila veći iznos za financiranje nego MNK Kadulja, iako ne znam koliki iznos – jer službena informacija još nije izašla na stranicama Općine. Načelnik Ivica Klanac u razgovoru mi je rekao – da je MNK Slivnica dobila više. Rekao mi je da su dobili veći iznos te da će uvijek dobivati više od nas – jer da postoje od prije! Pitam se – je li to moralno, razočaran je Filip Lerga.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...