FOTO U Parku prirode Vransko jezero otvorena izložba ŠPUD-ovaca “Magična močvara”

U prostoru Parka Vransko jezero u Biogradu na Moru otvorena je izložba Magična močvara 7! Rezultat je to suradnje Parka i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar.

– Svima koji prate rad škole već je poznato kako već dugi niz godina surađujemo s Parkom prirode Vransko jezero na projektu podizanja svjesnosti o močvarnim staništima, a ovog puta smo suradnju likovno oblikovali na malo drugačiji način: stripom u kojem su glavni akteri ptice Vranskog jezera, a koje humoristično i ironično progovaraju o nezavidnim situacijama u koje su smještene zahvaljujući nerazumnom djelovanju nas ljudi! Strip će otputovati u razne škole, a moći ćete ga naći i na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar! Autori stripa naši su slikari maturanti iz 4. A, a stvarali su ga još davne prošle školske godine kad su bili 3. A, i to uz budno oko svoje nastavnice prof. Lidije Biočić!

Uz originalne strip table, na izložbi možete pogledati i objekte “putokaze”/”lepeze” koje vas podsjećaju na stanovnike Vranskog kezera, a autori su današnji grafičari maturanti 4. A, koji su također započeli svoj rad prošle godine, uz nastavnicu prof. Anu Debelić Surać, a uobličili sada uz prof. Veroniku Šindilj! Izložba je upotpunjena i kaširanim umjetničkim pticama koje su nekoć krasile ovaj isti prostor, a koje su izradili nekadašnji 1. D (danas 3. D) s prof. Leom Ljuba Kocijan!, navode iz škole o izložbi.

Izložba je upriličena povodom Međunarodnog dana zaštite močvara i močvarnih staništa koji se obilježava 2. veljače, a uz toliko promišljanja mladih generacija o prirodi i živom svijetu, možda ima nade za močvare!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...