GALERIJA Preko 1.500 mališana i njihovih teta iz cijele Zadarske županije na tradicionalnoj karnevalskoj fešti u Viru

Nikad više, čak trideset i sedam dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije s oko 1.500 mališana i njihovih odgajateljica pohodilo je jutro otok Vir na sedmo izdanje tradicionalnog virskog Dječjeg karnevalića. Trg svetog Jure bio je prepun dječjih lica, maski, radosti, veselja i ponekog plača, a bilo je kao i uvijek – veselo i zabavno s puno skakanja i pjevanja.

Nakon što je velika kolona dječjih maškara u veselom defileu – predvođena kraljicom Virskih maškara Elizabetom Fumić i meštrom Brankom Dabičićem – prošla dijelom otoka Vira uz neizostavno fotografiranje, plesanje i usputno pozdravljanje tovara Bruna, mališani su se sa svojim tetama vratili na virsku rivu na okrjepu s krafnama i sokićima, a onda su uživali u predstavi animacijske skupine Maskote iz Zagreba. Događaj su organizirali Dječji vrtić Smješko iz Vira i destinacijska menadžment kompanija Vir turizam, uz tradicionalno pokroviteljstvo Općine Vir i Turističke zajednice Općine Vir.

– Bilo je lijepo, a najvažnije je da je sve dobro prošlo. Svi su bili zadovoljni i obećali su dolazak i sljedeće godine, kaže ravnateljica virskog Smješka Maja Lipovac koja je s djelatnicama virskog vrtića nakon programa predstavnicama drugih vrtića predala prigodne poklone.

Sudjelovali su Smješko Vir, Bubamara Benkovac, Zvončić Poličnik, Zvončić Briševo, Cvit Sveti Filip i Jakov, Zlatna lučica Sukošan, Zlatna lučica Debeljak, Zlatna lučica Gorica, More Zadar, Ražanac, Cvit Sveti Filip i Jakov, Val Zadar, Tratinčica Zadar, Smajlić Galovac, Bodulić Pašman, Cvrčak Posedarje, Klokan Zadar, Biograd, Lastavica Preko, Zvjezdice Zemunik, Maruškica Škabrnja, Bambi Zadar, Pinocchio Zadar, Obrovac, Vrapčić Zadar, Školjić Pridraga, Ljubičica Jasenice, Maslačak Zadar, Potočnica Zadar, Paški mališani Pag, Gardelin Pakoštane, Vrška vila Vrsi, Radost Vruljica Zadar, Radost Višnjik Zadar, Hlapić Zadar, Latica Zadar i Sabunić Privlaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...