KK ZADAR PONOS DALMACIJE Danijel Jusup ima priliku osvojiti šesti trofej sa Zadrom!

Košarkašima Zadra otvoren je put prema finalu Kupa Krešimir Ćosić! Protivniku u sutrašnjem polufinalu u Maloj dvorani Gripe u Splitu – od 20 sati je zagrebačka Cedevita Junior – koju su igrači Danijela Jusupa ove sezone u Prvenstvu Hrvatske dva puta dobili. U Krešinom domu bilo je 21 razlike, u Zagrebu plus četiri.

Za očekivati je da će u drugom polufinalu – Cibona u u zagrebačkom dvoboju biti bolja od Dubrave.

Dakle, u subotnjem finalu – opet ćemo s 99,9 posto sigurnosti – gledati košarkaški klasik Zadar-Cibona. Ove sezone Zadar je u FAVBET Premijer ligi dva puta odmjerio snage s “Vukovima”. U Draženovom domu slavili su Zadrani, dok je u dvorani Krešimir Ćosić, možemo to tako reći, domaćin imao jedinu mrlju, poraz od “Cibosa” – koji su igrali u okrnjenom sastavu s pet seniora.

Kako je “finale prije finala” protiv Splita – Zadar sinoć uspješno apsolvirao. Prilika je to da u subotu Danijel Jusup – najtrofejniji trener Zadra u klupskoj povijesti – osvoji svoj šesti naslov sa Zadrom. Kup Hrvatske Krešimir Ćosić – Jusup je osvojio tri puta, 1998., 2003. i 2020. godine. Prvenstvo Hrvatske 2023., a Goodyear ligu (današnja ABA liga) 2003. godine.

Ne smijemo zaboraviti ni zadarske navijače koji su i sinoć u prilično lijepom broju, njih više od 500 – ispunili Gripe. U finalu će ih, vjerujemo, biti i puno više. Ali ne samo Zadrana, već i Splićana, Šibenčana, Dubrovčana, ali i svih ostalih ljubitelja košarke iz Dalmacije. U polufinalu su, naime, tri zagrebačka kluba i ponos Dalmacije Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...