KOŠARKAŠKI ‘PROPOVJEDNIK’ Aco Petrović: “HKS je protiv relaksiranog rasporeda, ABA liga nema alternativu!”

Kao što je poznato, hrvatski ABA ligaši Zadar, Split i Cibona, paralelno s regionalnim natjecanjem – igraju i utakmice Prvenstva Hrvatske. Ali do kada će biti tako?

Osvrnimo se na KK Zadar – koji će u razmaku od samo deset dana odigrati čak pet utakmica. I to vrlo bitnih.
Večeras od 19 sati igrači Danijela Jusupa gostuju kod Dubrovnika u susretu 20. kola FAVBET Premijer lige. Već u utorak 6. veljače od 19 sati – u dvorani Krešimir Ćosić, Zadrani su domaćini izravnom konkurentu Megi – u važnoj utakmici za što bolju poziciju pred playoff ABA lige.
Potom, već za tri dana – u petak 9. veljače u 17 sati – u Krešin dom dolazi zagrebački Dinamo u domaćem prvenstvu. I zamislite sad – nakon Dinama odmah slijedi put u Beograd – u kojem će Zadar samo 48 sati kasnije, u nedjelju 11. veljače od 19 sati u Štark Areni – igrati protiv Crvene zvezde.
Pazite sad. Nakon Zvezde – samo tri dana kasnije – Zadar u srijedu 14. veljače od 20 sati, igra super važnu utakmicu protiv Splita na Gripama – u četvrtfinalu Kupa Krešimir Ćosić. Dakle, put iz Beograda i “brzinska” priprema za Kup utakmicu protiv Splita. Može li se to?
Košarkaški “propovjednik” Aco Petrović – sada u ulozi promotora ABA lige – u razgovoru za portal basketballsphere.com, osvrnuo se i na ovakav – besmisleni kalendar natjecanja u Prvenstvu Hrvatske.
– Hrvatski košarkaški savez je protiv toga da najbolji hrvatski klubovi imaju relaksiraniji raspored u odnosu na ABA ligu, pa da se priključuju, kao i klubovi ostalih zemalja, u narednoj fazi. Pretpostavljam da će vodeći hrvatski klubovi kroz tri, četiri mjeseca prezentirati plan nacionalnom Savezu. Ako se svi zatvorimo u male lige, košarka u regionalnom smislu će izgubiti, Petrović je dodao i kako ABA liga nema alternativu:
– Sve se može organizirati i na drugačiji način – da se klubovi stimuliraju kroz dobre bonuse, prohodnosti u europska natjecanja. ABA liga kao takva nema alternativu. Ovog trenutka, ako se osnuje srpska profesionalna liga, pitanje je s kakvim će sastavom Partizan i Crvena zvezda odlaziti u Valjevo ili Novi Sad. Pitanje je, ako budu u Euroligi. Treba pričekati – kakva će biti odluka Eurolige u odnosu na budućnost A licenci, rekao je, između ostalog, Aco Petrović.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...