Marjana Botić: “Hoće li sad ljubitelj Rite Ore i Delmonica zamijeniti diskretnog Karlovića”

Reakcije o najavljenoj smjeni Denisa Karlovića s mjesta direktora ŠC-a Višnjik ne prestaju stizati, a svoju su poslali i članovi Akcije mladih.

U priopćenju, kojeg potpisuje Marjana Botić, se navodi:

“Sportski centar Višnjik kojim upravlja trgovačko društvo Višnjik d.o.o. u vlasništvu Grada Zadra prevrijedno je područje da bi bilo prepušteno upravljanju očito je nestabilnog upravnog vijeća pod predsjedanjem gradonačelnika Dukića.

Smjena dosadašnjeg hvaljenog direktora Denisa Karlovića to potvrđuje. Očito nedosljedno Upravno vijeće smjenjuje direktora trgovačkog društva kojeg godinama hvali i iz gradskog proračuna godinama osigurava milijune kuna, sad eura.

Novac za koje smo svi samo mogli samo vjerovati na riječ da se pravilno troši, budući nad poslovanjem trgovačkog društva Višnjik d.o.o. javnost i vijećnici gradskog vijeća nikada nisu imali mogućnost uvida u poslovne knjige. Na što smo u Akciji mladih godinama upozoravali. Jer se novac preko Višnjika d.o.o. očigledno izvlačio za crne stranačke fondove HDZ a, o čemu smo pokušavali obavještavati institucije koje sad kolokvijalno zovemo Turudićeve i koje ništa sumnjivo u vezi HDZ a nikad neće naći dok god HDZ ne padne sa vlasti.

Tako trgovačko društvo Višnjik d.o.o. upravlja Gradu Zadru za sportske namjene poklonjenim zemljištem MORH a, a koje vjerojatno zbog toga nikad nije ušlo u temeljni kapital društva, jer bi onda to društvo bilo zakonski obavezno korištenje svih terena svim korisnicima naplaćivati.

Kako se Akcija mladih od početka bori da se tereni na športskom centru Višnjik nikada ne počnu naplaćivati građanima i klubovima za mlađe kategorije, u cilju nam je da se poveća transparentnost upravljanja Višnjikom.

Smatramo kako smjenom dosadašnjeg Direktora gradonačelnik Dukić planira cijeli kompleks Višnjika podrediti vlastitom egu i idejama na principima višegodišnjih odlazaka na ludovanja u restoranu na Manhattanu, a sve na račun javnog novca Turističke zajednice, čijim vijećem (gle čuda!) u Zadru također predsjedava gradonačelnik Dukić. Vjerujemo da je zato što je zajedno sa Palekom sudjelovao u događajima u NY, gradonačelnik jako je pogođen smjenom svog prijatelja Paleke i u njega nije izgubio povjerenje premda se događajima na kojima je sudjelovao ismijavala cijela Hrvatska.

Hoće li sad ljubitelj Rite Ore i Delmonica zamijeniti diskretnog Karlovića ostaje potvrditi praćenjem daljnjih (skupih) dječjih igrica gradonačelnika Dukića.

Međutim u Gradskom vijeću grada Zadra smatramo kako smo dužni reagirati kako bi spriječili dovođenje u opasnost svih dosad potrošenih ogromnih sredstava gradskog novca za uređivanje Višnjika i prije za izgradnju dvorane i bazena za koje je grad Zadar godinama izdvajao sredstva za otplatu kredita, te kako bi zadržali korištenje Višnjika za sve građane, djecu i mlade bez naknada, nad čime je Akcija mladih uvijek budno bdjela. Stoga predlažemo hitnu protumjeru štetnim potezima gradonačelnika i preustroj Višnjika d.o.o. u Višnjik sportsku javnu ustanovu u koju bi se prebacili zaposlenici, tereni, bazen i dvorane i tako omogućila javna kontrola nad sudbinom Višnjika.

Uvjereni smo kako bi se takvim potezom milijunski iznosi koje smo do sada iz proračuna Grada Zadra izdvajali za financiranje Višnjika d.o.o., a bez ikakvog daljnjeg uvida u njegovo poslovanje, ukoliko bi se SC Višnjik preustrojio u sportsku javnu ustanovu bili bitno manji.

Pozivamo i ostale gradske vijećnike da zaštite Sportski centar Višnjik i sad kad je vidljivo da gradonačelnik Dukić stvarno radi protiv interesa Grada pokrenu ovaj potreban spasonosni postupak očuvanja Višnjika za sve građane.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...