Nakon četiri godine, Prijatelji životinja ponovno najavljuju Marš za životinje!

Nakon duge četiri godine, u subotu 13. travnja 2024. ponovno će se održati Marš za životinje, i to četvrti u Hrvatskoj! Organiziraju ga udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, uz podršku članica Mreže za zaštitu životinja i drugih udruga, a pozvani su svi.

Okupljanje povorke počinje u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava te će se potom kretati središnjim ulicama Zagreba: kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac pa Teslinu, Masarykovu i Frankopansku ulicu, Ilicu i Trg bana Jelačića, gdje će se povorka kratko zadržati radi govora. Povorka će zatim nastaviti Praškom ulicom prema parku Zrinjevac, gdje će se održati program i druženje.

Pokret za zaštitu i prava životinja iz godine u godinu sve je jači i brojniji, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Stoga organizatori očekuju da će ove godine Marš za životinje biti još posjećeniji i glasniji u borbi za one koji ne mogu sami dići glas za svoja prava. Podsjećaju da se životinje iskorištavaju u gotovo svim sferama ljudskih aktivnosti – u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi, lov), proizvodnji odjeće i hrane i testiranjima u laboratorijima. Iako se čini da su kućne životinje u malo boljem položaju od ostalih, svejedno u velikom broju pate jer ih ljudi zanemaruju, napuštaju i zlostavljaju. Baš zato svatko će naći svoj razlog da korača i digne glas za nedužne.

Organizatori ističu da su institucije i nadležna tijela u više navrata pokazali nemar i nezainteresiranost da poprave situaciju. Poručuju da se zakonski propisi trebaju odgovornije provoditi, a mnogi i znatno poboljšati:

– Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Mnogo je razloga za dolazak na Marš za životinje.

Iz udruge Prijatelji životinja poručuju da, zbog dobrobiti životinja, planeta i ljudi, ovim Maršem žele napuniti srca građana pozitivom i uliti im nadu u budućnost s manje nasilja, nepravde i patnje jer sve može i treba biti bolje:

– Ako ti je na bilo koji način stalo do životinja, želiš biti njihov glas, protiviš se barem nekom aspektu njihova iskorištavanja i želiš biti dio rastućeg pokreta za pravednost, pridruži nam se na Maršu za životinje 13. travnja 2024!

Pozivaju sve da s ponosom budu na onoj strani povijesti zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...