Ne propustite u Kino Zoni višestruko nominirani film “Prošli životi”

Nakon obračuna s zastrašujućom prošlošću (”Zona interesa”) i nerazjašnjenog zločina počinjenog u gradiću Grenobleu (”Noć zločina”) u petak, 09. veljače u Kino Zoni započinjemo jedan mini ciklus filmova posvećenih ljubavi. Cijela priča starta s jednim od najhvaljenijih filmova protekle godine, višestrukog kandidata za nagrade Oskar i BAFTA, romantičnu dramu ”Prošli životi”!

Nora i Hae Sung dvoje su duboko povezanih prijatelja iz djetinjstva koji se razilaze nakon što Norina obitelj emigrira iz Južne Koreje. Dva desetljeća kasnije ponovno se susreću u New Yorku te se tijekom sudbonosnih sedam dana suočavaju s vlastitim poimanjem sudbine, ljubavi i životnih odluka koje su donijeli u ovoj toploj i briljantno napisanoj, režiranoj i odglumljenoj modernoj romantičnoj priči…

Još otkad se premijerno prikazala na festivalu u Sundanceu, romantična priča Prošli životi slovila je kao jedan od filmskih favorita za 2023. godinu. Ubrzo je film prikazan i u sklopu Berlinalea, a nakon toga uslijedile su projekcije i na ostalim uglednim međunarodnim festivalima gdje je malo po malo kritika naglašavala koliko je maestralan ovaj redateljski debi 35-godišnje Celine Song.

Kako to obično biva krajem godine krenula je sezona filmskih nagrada, a Prošli životi su tu i dalje vodili glavnu riječ, premda se rijetko događa da film koji s distribucijom krene ranije opstane na glasu za podjelu nagrada. No, Prošli životi sasvim sigurno nije obično filmsko djelo – to je nevjerojatno dirljiva romantična priča o dvoje ljudi čiju međusobnu kemiju ne mogu razdvojiti niti različiti kontinenti na kojima se nalaze.

Od početka ove godine, Prošli životi su među brojnim priznanjima tako skupili i 5 nominacija za nagradu Zlatni globus, 3 nominacije za britansku nagradu BAFTA te 2 nominacije za nagradu Oscar! Uz spomenutu režiju Celine Song svakako valja istaknuti i nezaboravna glumačka ostvarenja Grete Lee, Teo Yooa i Johna Magara.

”Prošli životi” je na rasporedu u petak 09. veljače s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...