NI NAKON MJESEC DANA Zašto Grad još uvijek ne objavljuje tko će zamijeniti pročelnika Marija Pešuta?

Dana 14. prosinca prošle godine Grad Zadar objavio je natječaj za pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo. Testiranje kandidata obavljeno je 23. siječnja, ali ni tri tjedna od razgovora s kandidatima Grad nije objavio odluku o imenovanju novog pročelnika.

Praksa je ovo koja se gradskoj upravi rijetko događa te se nameće pitanje – zašto gradonačelnik čeka s objavom imena nasljednika dugogodišnjeg HDZ-ovog pročelnika Marija Pešuta? Je li problem u tome što se još uoči testiranja saznalo da je ovo mjesto rezervirano za Dukićeva kuma Mladena Klanca, voditelja Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zadarske nadbiskupije?

Naime, u gradskoj upravi saznajemo kako se nikad dosad nije dogodilo da od dana testiranja kandidata do objave  imena novog pročelnika ili pročelnice prođe ovoliko vremena. Dio HDZ-ovaca stoga smatra kako je objava imena novog pročelnika za socijalnu skrb i zdravstvo Dukiću poremetila plan za postavljanje Mladena Klanca, jer je to dokaz da  gradonačelnik kadrove izabire po kumskim i prijateljskim vezama, a ne isključivo po referencama i rezultatima kakve su pokazali i na razgovoru pred natječajnom komisijom.

Kako bi riješili ove nedoumice, nazvali smo psihologa Mladena Klanca i pitali ga je li dobio rješenje o  imenovanju za pročelnika.  No, Klanac kaže kako rješenje još nije dobio te o tome još ne želi  ništa reći. Na pitanje kada preuzima ovaj odjel, odgovorio je:

– Ne znam ništa, stvarno, ne mogu vam ništa reći, bio je kratak Klanac potvrđujući kako još uvijek nije dobio nikakvo rješenje iz Grada Zadra.

– Ako bude, onda ću vam reći, kratko je još dodao, odbijajući daljnji razgovor o natječaju, što je dakako razumljivo s obzirom na njegovu poziciju.

No, Dukićeva zapošljavanja prijatelja i svojte već dulje vrijeme izazivaju negativne reakcije javnosti, a golemu političku štetu čine i HDZ-u koji svojega gradonačelnika očito ne može obuzdati. Naprotiv, godinu dana do isteka sveojega mandata, Dukić sve vše kontrira stranci, osobito u zapošljavanju prijatelja i kumova, pritom se ne obazirući ni na stranku ni na njezine birače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...