NOVA POBJEDA Josipa Zanki: “Svatko tko voli KK Zadar može pomoći, ako se učlani u Udrugu Grad košarke!”

Košarkašice Zadra su u zaostalom susretu 10. kola Prve hrvatske lige – skupina B (drugi rang) – pobijedile ekipu Salona Solin rezultatom (20:0) jer se gošće nisu sinoć pojavile u dvorani 3 ŠC Višnjik.

U sljedećem kolu u subotu 24. veljače od 18.30 sati, Zadranke gostuju u Crikvenici kod ekipe Arx.

Trenerica Zadra Josipa Zanki objasnila je razlog odgode, ali je i s ponosom rekla da joj je zadovoljstvo što je član – Udruge Grad košarke.

– Radilo se o odgođenoj utakmici koja se trebala igrati posljednjeg vikenda u siječnju, ali s obzirom na to kako je dvorana Višnjik bila zauzeta – tražili smo odgodu. Ponudili smo Saloni tri nova termina – ali im niti jedan nije odgovarao. Povjerenik natjecanja donio je odluku da se do 28. veljače moramo dogovoriti o terminu utakmice. Čula sam se s trenericom Salone koja mi je rekla kako im ne odgovara niti jedan termin – jer da im je ostalo samo pet zdravih seniorki, da nemaju dovoljan broj igračica i kako im je pregust raspored te da oni u Zadar neće doći. U dogovoru s povjerenikom odlučili smo se za jučerašnji datum i satnicom početka susreta 20.30. Mi smo se sa sucima pojavili na utakmici, Salona nije. Čekali smo ih prema pravilima 15 minuta i na kraju je utakmica registrirana 20:0 u našu korist. Odigrali smo nakon toga prijateljsku utakmicu s kadetima Zare koje vodi Marko Selin – dobro nam je došla sparing utakmica s njima, govori Zanki koja nije zaboravila spomenuti ni uspjeh košarkaša Zadra u Kupu Krešimir Ćosić:

– Uspjeh KK Zadar je vrhunski, cijelu sezonu igraju na visokoj razini. Pogotovo – jer ih ni ždrijeb u Kupu nije “pomazio”, odigrali su tri teške utakmice u samo nekoliko dana. Svaka čast igračima i treneru Danijelu Jusupu, potpuno zasluženo su osvojili Krešin kup, trenerica Zadra je i član Udruge Grad košarke:

– Član sam Udruge Grad košarke od njenog osnutka. Zadovoljna sam što sam član i podržavam rad Udruge. Smatram to pozitivnim u našem gradu – jer kad netko želi transparentnim putem volontirati i pomoći Klubu – to apsolutno podržavam. Svakako treba podržati tu skupinu volontera – koji se trude pomoći Klubu kroz razne akcije. Svatko tko makar malo voli KK Zadar će pomoći na način – da se učlani u Udrugu Grad košarke, zaključila je Josipa Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...