Opća bolnica Zadar nizom aktivnosti danas obilježava Svjetski dan bolesnika

32. Svjetski dan bolesnika obilježava se u nedjelju 11. veljače. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II i to baš na spomendan Gospe Lurdske. Njezino svetište u Lourdesu poznato je po brojnim čudesnim ozdravljenjima i veliko je okupljalište bolesnika koji tu dolaze moliti za svoje zdravlje.

Na ovaj dan posjećuje se bolesne, stare i nemoćne, no sama srž obilježavanja Svjetskog dana bolesnika mnogo je dublja. Bit je da barem nakratko podignemo svijest o potrebama bolesnika kako bi svi zajedno izgradili bolje i humanije društvo. Društvo koje će svakom oboljelom omogućiti kvalitetnu zdravstvenu skrb. Namjera je i zahvaliti svima koji skrbe o bolesnicima; zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i mnogim drugim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili upravo bolesnika i njegove potrebe.

Papa Franjo je, ovom prigodom, uputio poruku pod naslovom „Nije dobro da čovjek bude sam“, a sami nikako neće biti bolesnici u Općoj bolnici Zadar. Svjetski dan bolesnika naša će ustanova obilježiti u petak, 9. veljače i to različitim aktivnostima. Od jutra će se hospitaliziranim bolesnicima dijeliti prigodni informativni letci, a osoblje će im biti na raspolaganju i za razgovor. Od 8 do 12 sati u prizemlju Poliklinike Opće bolnice Zadar mjerit će se krvni tlak i razina šećera u krvi. U isto vrijeme, također u prizemlju Poliklinike, i to na ulazu s istočne strane, održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Sveta misa služit će se u bolničkoj kapelici Gospe od zdravlja s početkom u 10.30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...