PRIJOMANIJA U ZADRU Denis Karlović: “Ma gdje se digla prašina? Prijović je hit u Hrvatskoj!”

Hoće-neće, Aleksandra Prijović u Zadru? O tome bruji Zadar, Hrvatska, ali i čitava regija. Digla se prašina zbog mogućeg koncerta srpske pjevačice u dvorani Krešimir Ćosić. Glazbenica koja je napunila Arenu Zagreb. Pet puta. Jučer je u osječkoj dvorani Gradski vrt održala prvi od pet – rasprodanih koncerata.

Glazbeni ukusi su različiti. Na Facebook stranici Antena Zadar proveli smo anketu – koja pokazuje kako je preko 1.200 pratitelja za koncert Aleksandre Prijović u Zadru – protiv je njih preko 600.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović otvorio je dušu i progovorio. Kako ističe, prioritet je biznis, novac. Izvođač koji je u stanju ispuniti Krešin dom do posljednjeg mjesta. 10 tisuća mjesta.

– Istina je da smo u pregovorima za koncert Aleksandre Prijović, slažem se izjavom gradonačelnika da nema govora ni o nikakvoj zabrani! Radi se o tome hoćemo li uspjeti dogovoriti poslovni model suradnje s agencijom –  koji bi ŠC Višnjik donio značajan prihod i punu dvoranu. I to za osam koncerata u sljedeće dvije godine, govori Karlović i nastavlja:

Zadar je otvoreni grad – turistički grad. Radi se o mladoj pjevačici koja je rođena u Hrvatskoj i koja ima hrvatsku putovnicu. Aleksandra Prijović je pet puta nastupila u Zagrebu, a jučer je krenula i serija njenih koncerata u Osijeku. Činjenica jest da će imati turneju po cijeloj Hrvatskoj. Ona u Zadru ima svoju publiku, s obzirom na to da imaju interes za koncert – ne vidim tu nikakav problem. Dvorana Krešimir Ćosić je velika dvorana s kapacitetom od nešto manje od 10 tisuća mjesta. Kad biramo izvođače – kriterij je ispuniti dvoranu – kako bi ostvarili značajne prihode ŠC Višnjik. Ovdje se radi o poslu, biznisu – o zajedničkom interesu kako bi se ŠC Višnjik pozicionirao na tržištu, ističe direktor ŠC VIšnjik i dodaje:

Kada bi bio kriterij ono što se meni sviđa – doveo bih Rolling Stonese i Azru. Ali kao što sam rekao, kriterij je dovesti izvođače koji će napuniti dvoranu – ali isto tako, jest činjenica da je Aleksandra Prijović ovog trenutka u Hrvatskoj apsolutni hit! Digla se bespotrebna buka – jer ona će nastupiti u cijeloj Hrvatskoj. Dobro evo mog protupitanja – ako ljudi ne vole takvu vrstu glazbe onda će biti prazna dvorana, je li tako? Onda je Aleksandra Prijović nastupila pet puta u Areni Zagreb u praznoj dvorani, pa će i u Osijeku nastupiti pet puta u praznoj dvorani, odgovara je li se digla prašina zbog mogućeg koncerta Prijović u Zadru:

Ma gdje se digla? Ako je to tako – onda će biti prazna dvorana! Razumijem ljude – kao čovjek sam tolerantan, nemam što drugo reći nego da ŠC Višnjik iz godine u godinu posluje sve bolje. Jelena Karleuša  jednog dana u Zadru? Sumnjam da će doći Karleuša – dok sam direktor ŠC Višnjik, za kraj je odgovorio jesu li politika i HDZ upleteni oko eventualnog koncerta Prijović u Krešinom domu:

– Ne, politika nije upletena. Gradonačelnik je dao jasnu izjavu s kojom se slažem – da je protiv zabrana. Sve drugo je na Upravi ŠC Višnjik – pod time mislim na ostvarivanje prihoda, zaključio je Denis Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...