REAGIRANJE “Iberogast oralne kapi nisu povučene s tržišta, već privremeno obustavljene do završetka istrage”

Povodom članka pod naslovom “HALMED poslao upozorenje: “Privremeno se povlači nekoliko serija oralnih kapi” , prenesenog s portala Dnevnik.hr, donosimo reagiranje iz tvrtke Bayer kojeg prenosimo u cijelosti:

“U naslovu ste naveli, da se Bayerov lijek Iberogast oralne kapi, tekućina povlači sa tržišta. Kroz ovu komunikaciju naveli ste čitatelje na pogrešan zaključak, da se lijek Iberogast, oralne kapi, tekućina povlače sa tržišta, što ne odgovara činjenicama.

Bayer je u svom redovitom testiranju kvalitete zabilježio vrijednosti izvan granice specifikacija za jedan pokazatelj stabilnosti za lijek Iberogast oralne kapi, tekućina. Navedeno ni na koji način ne utječe na učinkovitost, sigurnost ili kvalitetu proizvoda.

Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje – za 3 serije lijeka Iberogast: DR08202 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08606 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; i DR08250 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 50 ml.

Više informacija je navedeno na stranici od HALMED: https://www.halmed.hr/Novosti-i-edukacije/Novosti/2024/Obavijest-o-privremenoj-obustavi-primjene-i-distribucije-serija-lijeka-Iberogast-oralne-kapi-tekucina/3273

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom.

Sukladno tome, molimo vas da detaljnije i točnije informirate Vaše čitatelje, sukladno službenoj objavi, koja se nalazi na stranici HALMED-a.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...