Teška prometna nesreća kod Tromilje, smrtno stradao 78-godišnjak

Jučer, 06. veljače u 17.06 sati na državnoj cesti DC-502 na predjelu Tromilja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 78-godišnji hrvatski državljanin.

– Sumnja se da je do nesreće došlo kada je 78-godišnji vozač upravljao automobilom njemačkih registarskih oznaka te dolaskom do križanja za Škabrnju započeo radnju skretanja ulijevo prije nego se uvjerio da je može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega oduzima prednost automobilu zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao suprotnim smjerom iz pravca Zemunika prema Smilčiću. Oba vozača su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo 78-godišnjak dok su 42-godišnjaku utvrđene lake tjelesne ozlijede, izvijestila je zadarska policija.

U vremenu od 17.20 do 19.45 sati navedena dionica ceste, križanje državnih cesta DC-502 i DC-56, bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Zadru te je u tijeku provođenje daljnjih mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica prometne nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...