“ZADARSKA RUGOBA” Radeta: Ne stojim iza te stranice, nisam lud turiste pozivati na bojkot Zadra kada od turizma živim

Najprije je SDP-ov čelnik Daniel Radeta HDZ-ovom gradonačelniku Branku Dukiću poručio neka potraži “stručnu institucionalnu pomoć”, a onda je to isto Radeti poručio vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač. Netrpeljivost između lokalne oporbe prvi je put u povijesti Gradskog vijeća postala jača  i od one između HDZ-a i opozicije jer se na pamti da je, zbog različitih stavova, jedan političar drugog slao – psihijatru.

No, Pupić Bakrač upravo tako savjetuje Radeti smatrajući kako predsjednik zadarskog SDP-a stoji iza Facebook stranice “Zadarska rugoba” te putem nje turiste poziva na bojkot Zadra. Sudeći po prvoj objavi, riječ je o stranici koja doista poziva na bojkot turizma u Zadru, ponajprije zbog fašističkih obilježja po muralima i spomen-obilježju.

– Ako imate fotografije ili videozapise koji prikazuju i ukazuju na fašističke i rasističke grafite, natpise i murale, nasilne ispade, neuklonjene ratne i mirnodopske ruševine, divlja odlagališta smeća, nelegalne gradnje, divljačku vožnju, neuljuđena parkiranja te druge barbarske i vandalske pojave u Zadru i Zadarskoj županiji, slobodno nam ih pošaljite za objavu (uz približan opis, vrijeme i mjesto slučaja)… PROTIV SMRADA, PROTIV SRAMOTE, poručuju autori “Zadarske rugobe”.

Danijela Radetu pitali smo stoji li iza stranice koja poziva na bojkot turista, no čelnik zadarskog SDP-a odbacuje ove “nebulozne napade” jer, kako kaže, nije lud turiste pozivati na bojkot Zadra kada i sam živi od turizma.

– Nelogično bi bilo da, kao vlasnik turističke agencije, pozivam ljude na bojkot turizma u Zadru. Stranica je potpuno pogrešno koncipirana  jer fašizam na zidovima u Zadru nema apsolutno nikakave veze s turizmom. Što se tiče Pupića Bakrača, za razliku od njega, nikad nisam bio na bolovanju, a koliko je on puta bio je nešto što dovoljno govori o njegovoj psihi. S obzirom na sve ovo što piše, slobodno još može uzeti šest mjeseci, poručuje Radeta, komentirajući i tko po njemu stoji iza “Zadarske rugobe”.

– Sumnjam da iza te stranice stoji Pupić Bakrač jer je očito da je on netko kome fali pažnje, pa na ovaj način želi doći do nje – kaže Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...